понеділок, 12 березня 2012 р.

Прослухав оглядову презентацію на тему продуктового портфоліо HP SDP

Власне сабдж. І вельми дякую Евгенію Чуєву із Санкт-Петербурга за проведену зустріч. За його люб"язну згоду приїхати і відповісти на нашу лавину запитань. І за його професійність.
Мова йде про ось оцей продукт відомого вендора Hewlett Packard.
Ну, що хочу сказати... як і Оракл, ХаПе сильно розвинувся в плані телко-рішень. Це перше. А про друге поки-що нічого не скажу. Бо воно поки-що на інтуїтивному рівні. Треба детальніше розібратися.
Ну, ОК. Натякну. Мені здалося, що рішення НР SDP хоча й менш "розлаписте" (тобто, менш функціональне), ніж відповідне рішення Оракла, проте, гм..., більш "мінімально достатнє" і просте, чи що... Одним словом, створилося перше враження, що рішення Оракла по SDP - це "на всі випадки телко-життя". Мало функціоналу нікому не покажеться. І гнучке воно, і масштабоване,  і продумане... проте, відповідно, і достатньо складне. Ну і, підозрюю, більш вимогливе до апаратної платформи. А от конкуруюче рішення НР (його навіть конкуруючим язик не повертається назвати, бо в ньому архітектурний акцент зміщено в іншу сторону) - простіше і призначене для менш вимогливих (в плані функціоналу) операторів.
Ну, але нічого дивного. Сучасний рівень конкуренції серед SDP-пропозицій скоріш являє собою конкуренцію framework'ів/світоглядів, ніж самих реалізованих продуктів.
Одним словом, я вже приблизно знаю "куди копати", якщо колись доведеться визначати оптимальність для клієнта-оператора того, чи іншого SDP-рішення.
Про особливості в проектних процесах впровадження SDP від Оракла та НР та їх відмінності я зараз промовчу. Занадто мало ще знаю - це раз. А по-друге - навіть коли буду знати достатньо, то ця інфа із розряду комерційних. І за її отриманням - welcome to my current employer, or Oracle, or HP :)

Немає коментарів: