четвер, 31 січня 2013 р.

За такі речі ківалових-собачників-калєснічєнок-пахлів безперечно треба вішати на сухому гіллі

Це неприхована війна окупаційного зеківського режиму проти українського народу.
Закінчення статті :
ТІЛЬКИ ЦИФРИ
У 2012 році кількість книг українською мовою на внутрішньому ринку зменшилася на 15% порівняно з попереднім роком, свідчить Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів.

ОФІЦІЙНО
Кабінет Міністрів України зареєстрував у Верховній Раді законопроект, яким пропонується внести зміни до Закону України «Про видавничу справу». В законопроекті пропонується скасувати норми чинного законодавства, згідно з якими держава зобов’язана сприяти перекладу іноземної художньої та наукової літератури українською мовою. Також у цьому документі уряд пропонує, щоб держава відмовилася від зобов’язання підтримувати та розвивати видавничо–поліграфічну індустрію і мережу книгорозповсюдження. У всьому тексті законопроекту термін «національне книговидання» (під яким однозначно мається на увазі видання українською мовою) замінено терміном «вітчизняне книговидання».
Крім того, законопроект передбачає створення «центрального органу виконавчої влади з формування та реалізації державної політики у сфері телебачення і радіомовлення, в інформаційній та видавничій сферах». За задумом, саме цей орган, який формуватиме уряд, буде вносити суб’єктів видавничої справи до Держреєстру видавців, розробників та розповсюджувачів видавничої продукції. Лише внесені до цього держреєстру суб’єкти матимуть право провадити видавничу діяльність.

Немає коментарів: