пʼятницю, 21 березня 2014 р.

Самодопомога при серцевому нападі

Як пережити серцевий напад, якщо ви знаходитесь на самоті

Часто відбувається так, що серцевий напад трапляється із самотніми людьми, і їм нікому допомогти. Якщо ви раптом відчуєте, що серце ваше стало битися «неправильно» і ви близькі до стану непритомності, у вас є лишень біля 10 секунд, перш ніж ви втратите свідомість.
Тим часом, усі жертви серцевих нападів могли би допомогти собі самі. Для цього необхідно почати кашляти - багатократно і максимально сильно. Кожен раз перед тим як кашлянути зробіть глибокий вдих - кашель повинен бути глибоким і тривалим, як ніби ви відпльовуєте мокроту глибоко з грудей.
Вдихи і кашель повинні повторюватися кожні 2 секунди без перерв і зупинок, аж до прибуття медичної допомоги, або ж аж до того моменту, доки серце знову не почне битися в нормальному ритмі.
Глибокий вдих дозволяє кисню проникнути в легені , а кашлеві рухи «стискають» серце і змушують кров циркулювати. Цей тиск на серце також допомагає йому повернутися до свого нормального ритму. Таким чином жертви серцевих нападів отримують додатковий час на те, щоби дочекатися прибуття лікарів, або доїхати до лікарні. Розкажіть про це якомога більшій кількості людей. Це може врятувати їм життя!
Кардіологи стверджують, що якби кожен з нас поділився цією інформацією з 10 людьми, то як мінімум одне життя могло би бути врятоване.

Немає коментарів: