суботу, 26 липня 2008 р.

My up-to-date CV (укр. мовою)

View Oleh Hrynchuk's profile on LinkedIn
(Тут знаходиться свіжа англійська версія мого резюме)

Ім’я: Олег Гринчук
Дом. адреса: м. Рівне, Україна
E-mail: oleh.hrynchuk(at)gmail.com
Ліцензія водія: категорія В, С
Сімейний стан: одружений
Готовність до роботи: розгляну адекватні пропозиції
Що вмію робити найкраще (What Can I Do the Best): див. тут.

Об’єктивно (Employment Objective):
Чим на даний час хотів би займатися (в ідеалі). Виходячи із цього найбiльш бажаними для мене варіантами є (упорядковано згідно пріоритетів):
  • участь в серйозному проекті в якості лідера робочих ІТ-груп (по відповідних напрямках), або в якості ІТ-консалтера;
  • віддалена робота.
Свою участь вбачаю в R&D-роботах, технічній підтримці, організації та координації проектних робіт, управлінні командою виконавців та забезпеченні ефективності її функціонування: системний аналіз, аналіз ризиків, вирішення конкретних поточних проблем та питань стратегічного розвитку (особливо в ІТ-галузі та галузі телекомунікацій. Проте не обмежується лише ними). Загалом привабливою для мене виглядає будь-яка сфера прикладання зусиль, де потрібно:
  • аналізувати багато різноманітних факторів котрі стосуються різних предметних областей;
  • приймати ефективні рішення з врахуванням всіх можливих наслідків;
  • та на основі вищевказаного застосовувати рішучі дії з метою досягнення конкретного результату.
Саме в такій якості я imho здатен принести найбiльшу користь потенцiйному партнеру, виходячи з власного досвiду, знань, професійних знайомств та контактів, життєвих інтересів та морально-ділових якостей.
Винагорода, чи заробітна плата (Salary):
За домовленістю. Основний принцип: заробітна плата має відповідати кінцевим результатам, ефективності, рівню відповідальності, службовим обов’язкам та професійному рівню.
Коротко про трудову дiяльнiсть (Employment Summary):
Останнiх 20 рокiв працював як в Україні, так і за її межами на посадах:
  • BPM-консультанта;
  • архітектора OSS/BSS систем;
  • провідного консультанта-аналітика з ухилом на технологічні питання, аналіз ризиків, бізнес-моделей функціонування оператора телекомунікацій та системного інтегратора;
  • головного інженера корпоративних проектів по створенню мережевих (LAN та WAN) інфраструктур;
  • керiвника внутрішніх інфраструктурних проектiв сервіс-провайдерів телекомунікацій та m-commerce;
  • системного iнженера/адміністратора комп’ютерних мереж, Unix-систем.
Приймав безпосередню участь в реалiзацii великих системних проектiв (в т.ч. державних масштабів в ролі головного інженера проекту) на основi обладнання, операцiйних систем та технологiй компанiй Cisco Systems, Nortel Networks, SUN Microsystems, Silicon Graphics, Hewlett Packard та iнших. Проте нині основною своєю "фішкою" вважаю R&D-діяльність у сфері телекомунікацій та операторського бізнесу.
Маю кілька публікацій у спеціалізованих ІТ-шних виданнях на тему операторських бізнес-моделей.

Практичний досвiд роботи (Experience Profile):
(скорочено. Повна версія - on-demand)
  • Більше 20-ти рокiв досвiду роботи в областi iнформацiйних технологiй
  • Близько 8-ми років досвіду роботи з бізнес-моделями операторів телекомунікацій
  • Досвід pre-sale діяльності у відділі продажів в телко-галузі одного з найбільших системних інтеграторів України
  • Практична участь у великомасштабному проекті впровадження OSS/BSS модулів у національного оператора телекомунікацій (роль: procurement process, архітектурний контроль, відстеження інтересів замовника та використання world best practices)
  • Більше 5-ти років досвіду роботи в закордонних компаніях (ISP та ISV - independent software vendors) в iнтернацiональному колективі
  • Бiльше 3-х рокiв досвіду роботи в одному з найбiльших на той час ISP Європи (Nextra CZ, раніше – Telenor Internet) в iнтернацiональному колективі
  • Значний досвiд роботи в областi моделювання та реінжинірінгу бізнес-процесів оператора телекомунікацій та сервіс-провайдера
Трудова дiяльнiсть (Employment History):

02.2016 - понині
Рівне. Незалежний консультант з питань застосування різноманітних ІТ-технологій для вирішення задач бізнесу. Системна адміністрація Unix/Windows. PHP&MySQL програмування (початковий рівень). Створення та підтримка корпоративних MediaWiki. Основи адміністрування Google Adwords. R&D (інтеграція поміж собою, тестування та розгортання прототипів комплексних BSS рішень заснованих на Open Source Software):
        * система підтримки групової розсилки СМС на основі FrontlineSMS
        * система моніторингу (довкілля) на основі Ushahidi
        * система по контролю за виконанням наказів та обробкою заяв на основі OTRS
01.2014 - 05.2017
Рівне. Активіст місцевої самооборони. Допомога Українській Армії (волонтерство: розробка, тестування та виготовлення інструментів "подвійного призначення", інструктажі "на місці", віддалені консультації etc), громадські проекти, пошук фінансів, crowdfunding, створення та підтримка діяльності волонтерського координаційного центру.
01.2012 - 11.2013
S&T Ukraine, Київ. Архітектор телко-рішень (OSS/BSS системи). Роль: pre-sale, аналіз потреб телко-операторів, розробка та пропозиція архітектурних рішень великим телекомунікаційним операторам, контроль за дотриманням узгоджених архітектурних рішень в проектній діяльності системного інтегратора.
09.2010 - 12.2011

ТОВ "Кратос" (управляюча компанія агропромислового холдингу), Рівне. CIO. Роль: "стандартні" функції CIO з акцентом на здоровий глузд та практичну реалізацію елементів Cobit.
02.2010 - 09.2010
ФОП (фізична особа підприємець), Рівне. Незалежний консультант з питань застосування різноманітних ІТ-технологій для вирішення задач бізнесу.
10.2005 - 01.2010
Компанія «Інком», управляюча компанія «Октава Бізнес Девелопмент» ("холдинг" «ІнКом»), Київ, Україна. Група R&D відділу технічного розвитку. Провідний інженер. Роль: аналітика, зріз перспективних ІТ-технологій, їх оцінка з точки зору користі для компаній "холдинга", моделювання та реінжинірінг бізнес-процесів сервіс-провайдера, визначення проривних областей, ліквідація кризових явищ різноманітного характеру (в т.ч. організаційного, бізнес- та технологічного).
06.2004 – 09.2005
Корпорація “ІнКом” (філія), Рівне, Україна. Переїзд на роботу в рідне місто в зв’язку з сімейними обставинами (народженням дитини). Службові обов'язки залишились ідентичні попереднім.
07.2002 – 05.2004
Корпорація “ІнКом”, Київ, Україна. Відділ корпоративних проектів, інженер-консультант, аналітик. Технічна експертиза мережевих проектів, розробка ТЗ та ТП на створення/модернізацію інформаційних систем та мереж передачі даних для корпоративних клієнтів, тестування рішень по мережевих технологіях на спеціалізованому стенді, участь в розробці корпоративної культури, стандартів та політик на основі нормативних документів (ГОСТи, ДБНи, РД, ISO), що регламентують проектну діяльність. Консультації та участь у проведенні семінарів для клієнтів та спеціалістів корпорації. Предмет особливої гордості: розробка та участь в реалізації (де-факто з колегою відігравали роль головного інженера проекту) розширеного ТЗ та РП на організацію гетерогенної мережевої інфраструктури одного з найбільших комерційних банків (кілька сотень підрозділів по території України).
08.2001 – 05.2002
Soltima, Inc., USA (ранiше 12Snap Prague s.r.o.). Прага, Лондон. IT-менеджер. Вiдповiдальний за роботу тех. вiддiлу в складi 4 системних та мережевих адмiнiстраторiв. Sun Sparc servers (E250, E450), Cisco VPN concentrators and PIX Firewalls. Backup system, DNS, Sendmail, Postfix, service monitoring and statistics. Дiяльнiсть компанii Soltima Inc. була припинена відповідно до рiшення її iнвесторiв.
01.2001 – 07.2001
12Snap Prague s.r.o.. Прага, Лондон. Технiчна лабораторiя. Senior System Engineer. Адмiнiстрування мережi та систем на базi Sun та IBM серверiв i робочих станцiй. Backup, scripting, монiторинг ресурсiв та сервiсiв; Адмiнiстрування TIVOLI Storage Manager, SUN Solstice Backup (Legato), VERITAS Data Manager.
01.2000 – 01.2001
Nextra Czech Republic s.r.o., ранiше Telenor Internet. Прага, Чехiя. Senior Network Engineer, Network Management Department. Керiвник iнтеграцiйного проекту (по всій території Чехii) з iмплементацii системи монiторингу та статистики NextBone. SNMP та NetFlow software.
03.1998 – 01.2001
Telenor Internet, пiдроздiл Telenor A.S.. Прага, Чехiя. Unix/Network системний адмiнiстратор. System Department. SNMP-менеджмент, аккаунтинг, статистика, монiторинг, NOC software and features. Merit AAA Radius server software (з додатковими можливостями); Адмiнiстрування DNS, SMTP-mail, Usenet (sendmail, INN); Адмiнiстрування Cisco роутерiв (7500, 7200, 5300, 3600, 1600 series) та Livingston PortMaster. Адмiнiстрування SGI IRIX, Sparc Solaris, Linux, FreeBSD, scripting (shell, perl), backup; Участь (на певних етапах - керiвна) в кiлькох мережевих та системних проектах (network monitoring, network statistics, server architecture, QoS and backup policy).
10.1995 - 03.1998
(одночасна робота в трьох підприємствах):
  1. ДАЕК Рiвнеобленерго. Рiвне, Украiна. Начальник вiддiлу АСУ (основне місце роботи). Розробка та впровадження корпоративного intranet. Unix-to-NetWare iнтеграцiя. Загальне керiвництво вiддiлом (6-7 чоловiк).
  2. ISP JB Service. Рiвне, Украiна. Unix/Network системний адмiнiстратор (робота за сумісництвом). Iмплементацiя та адмiнiстрування мережi (Cisco AS2511, SunOS/Solaris 2.5.1, Intel based PC's, SUN Ultra stations).
  3. Укртелеком (міська філія), Рівне, Україна. Системний інженер відділу АСУ (робота за сумісництвом). Адміністрування та troubleshooting комп’ютерної мережі на основі Novell Netware.
10.1992 - 09.1995
Обласний ЦНТI. Рiвне, Украiна. Intranet manager. Розробка, впровадження та супровiд intranet-iнфраструктури центру. Unix-адмiнiстратор (ISC Unix). Навчання персоналу.
05.1992 - 10.1992
ПНТП «Телекомунiкацiйний Центр», UUCP-провайдер. Рiвне, Украiна. Головний iнженер. Розробка, впровадження та адмiнiстрування Internet-центру (UUCP, Usenet, mail etc.).
09.1990 – 04.1992
Акцiонерний банк розвитку «Економбанк». Рiвне, Украiна. Unix-адмiнiстратор (ISC Unix 3.2). Розробка, впровадження та адмiнiстрування системи електронноi пошти на основi технологii UUCP.
05.1988 – 07.1990
Львiвський ДержУнiверситет. Практикуючий студент (III-V курси навчання). Теоретичнi дослiдження в областi реляцiйних баз даних та знань (тема: реляцiйнi бази даних з параметром часу, аналiтичнi огляди); Програмування на PC (MSDOS, Dbase-IV, FoxBASE, FoxPro, C); Програмування на mainframes (ES-1033, ES-1045, Assembler, PL/1, Fortran)
Досвiд роботи з програмним забезпеченням (Software Experience):
(on-demand)
Досвiд роботи з апаратним забезпеченням (Hardware Experience):
(on-demand)
Освiта та курси пiдвищення квалiфiкацii (Education):
Володіння мовами (Languages):
  • Англiйська: вiльне володiння в професiйнiй областi
  • Чеська: вiльне володiння
  • Польська: добре розумiю та читаю
  • Словацька: добре розумiю та читаю
  • Російська: досконало
  • Українська: рідна
Улюблене заняття (Hobby):
  • Усамітнення в дикій природі
  • Військова справа
  • Практична стрільба
  • Полювання
  • Інтернет, інформаційні технології, телекомунікації, автоматизація бізнес-процесів
Рекомендацii (References):
  • Згідно додаткового запиту

Немає коментарів: