неділю, 28 квітня 2013 р.

Про один серіал...

Ніколи не вважав (і нині не вважаю) себе якимось знатоком кіномистецтва. Але фактом є те, що за останні роки я майже цілком розчарувався в кіномистецтві. Жоден із фільмів мене "не чіпляє" (не там шукаю?).
Проте випадково натрапив на серіал, котрий мене зацікавив. Серіал "Deadwood".
Фактично, це розповідь про те, як будувалися та поставали США.
Я колись давно (2008-2009 ?) побачив, мабуть, 4-5 серій 1-го сезону. І побачене/почуте мене вразило більше, ніж все, "перебачене" за останніх років 10, разом взяте.
Чим вразило - не скажу :). Відзначу лишень неймовірно чудову гру акторів. Особливо на ролях мерзотників (а там вони практично всі, за одиничними випадками :)). Та й інші - також прекрасні артисти! Ставлю 5+ по 5-тибальній шкалі.
А сьогодні випадково знайшов цей серіал знову. І зрадів, що там вже не один сезон, а декілька.
Гугліть самі, посилання не даю спеціально, бо є різні варіанти по якості та перекладу. Поміж ними - з нецензурною лексикою. Так що будьте уважні і самі собі вибирайте варіант до вподоби.
Молодим людям як мінімум до 16-ти, а краще й до 18-ти - категорично не рекомендую дивитися даний серіал навіть в "цензурному" варіанті! Занадто багато там жорстокості, безпринципності, цинізму та вкрай брудних еротичних сцен.
Фактично, окупаційна гопота до дрібниць нагадує поведінку та стиль мислення/дій "падонків" із серіалу. Проте вже на найвищому, "бляелітянському" рівні, а не лише рівні сіл та містечок. Фактично фраза одного із героїв серіалу "це бидло годиться лише для того, щоби його грабувати, а потім бити лопатою по голові і скидати в річку" - це озвучена мрія урків-гопарів при владі.

Немає коментарів: