вівторок, 7 лютого 2012 р.

Мдя... як я й гадав, Україна до цих пір знаходиться в глибокій дупі щодо сучасних систем управління в телко-бізнесі

Сабдж.
Вчора був в офісі українського представництва Оракла (в "Парусі", на 16-му поверсі, хто знає). Розмовляв з одним із його топів. Котрий повністю підтвердив мою думку, сказавши, що ще 2-3 роки тому Оракл спробував кілька разів організовувати досить великі за розмахом workshops на тему своїх рішень в телко-галузі (BI- та OSS/BSS-системи). "На шару" запрошуючи всіх хто цікавиться даним напрямком. І із великим здивуванням виявив, що таких в Україні нема. Бо ніхто не прийшов.
Ну і ще один штрих-підтвердження на дану тему: я кілька днів тому вже писав в УАНОГ "крик душі". Ось копія допису:
---------
Тема: "Дожилися. В TeleManagement Forum на сьогодні нема жодного члена від України :((((
Текст:
Сабдж. Ті, що були, не продовжили своє членство (читай, стали вважати це непотрібним. Чи зажлобилися на членські внески). Це й показує справжній рівень зацікавленості українських телекомунікаційних структур в сучасних досягненнях телекомунікаційного ринку. Іншими словами - "всім все пох" /(С)/.
Ось поточний список членів. А були (з тих, кого пам'ятаю. Можливо, не всіх, але конкретну більшість, бо там ніколи багато членів від України не було) наступні:
  1. Укртелеком
  2. UMC
  3. KyivStar
  4. DataGroup (через якусь афілійовану кантору, назви зараз не пригадаю)
  5. S&T Ukraine
  6. Priocom
-----------
Я поясню що значить для "українських" структур, пов'язаних із ринком телекомунікацій, НЕ бути членом цього поважного міжнародного форуму - це значить дикість і самоізоляція.
Це те саме, наприклад, коли б Україна не була членом Інтерполу, чи МАГАТЕ, чи МОКу, чи УЄФА, чи Організації боротьби зі ВІЛом/туберкульозом і т.д..
Чергове позорище :(((.
Навіть Казахстан представлений у TMForum'i кількома учасниками! Про Росію вже мовчу. Там давно почався і триває справжній бум з пропагандою та практичним використанням ідей та напрацювань Телеменеджмент Форуму.
І лише в нас, бл.ть, провладні урюки докерувалися до того, що практично всі ті, хто міг оцінити важливість роботи в цій міжнародній структурі і працювати, проголосували ногами, забираючись геть від такої довбанутої на всю голову ворожої держави, котрою керують як не ледарі-брехуни-чмирі, то кінчені проффесори в страусиних мештах з маркшейдерами-безнадійними маразматиками. Але геть усі як один - безнадійні клептомани.

4 коментарі:

alexandr.tsarenko сказав...

Будем надеятся что 2012 год в этом плане будет более радужным: 2 недели назад в TM Forum вступила "Телекомінвест".
http://www.tmforum.org/MemberList/737/home.html?memberID=2286

Олег Гринчук сказав...

Ага. А ще кажуть, що в березні відновить членство Укртелеком. Вони просто протупили з оплатою на цей рік. Для такого монстра це цілком зрозуміло.
Ну і я все ж сподіваюся, що вдасться переконати і своє керівництво у потрібності членства в ТМФорумі.

alexandr.tsarenko сказав...

Ну вот и КПИ подтянулся:
http://www.tmforum.org/MemberList/737/home.html?memberID=19188

Олег Гринчук сказав...

2alexandr.tsarenko: Ага. Я ще 6 квітня в UANOG написав, що зараз два члени від України там є: КПІ та Телекомінвест. Вірніше, Телекомінвест там з 2007 року перебуває.

А от Одеська академія зв'язку ім. Попова не вважає за потрібне бути членом ТМ Форуму. Динозаври, сцуко :(. Весь світ вже давним-давно на ІР працює, а вони, мабуть, до цих пір вчать студентів як ИКМи працюють та декадно-шагові/координатні АТСки :(