вівторок, 14 серпня 2012 р.

Не можу сказати, що підтримую диктаторські режими, але багато чому в них слід повчитися

Наприклад, ось такий крок Україні вельми би пригодився. Це вирішило би масу питань. Досить залишити систему зв'язку, ППО, ВПС, частини прикордонної та берегової охорони та кілька аеромобільних бригад. Все інше зліквідувати як неефективне. Всю розвідку та контррозвідку (в т. ч. військові) спочатку розігнати нах і відразу почати будувати "з нуля" (правда, не при нинішній окупаційній владі). Легку та середню зброю - роздати "партизанам". Іншу - продати (все-одно вона або геть застаріла і сама є небезпекою, або нею не вміють користуватися. Хоча, наприклад, щодо систем залпового вогню я би ще подумав...). Проте нинішня влада скоріше обісреться прямо в кріслі, ніж почне пиляти ще один сучок під собою і піде на шлях власноручної підготовки партизанів :)

"Влада Венесуели оголосила, що починає готувати мільйонну армію "лісових братів", які повинні протистояти американцям, що нібито планують напасти на країну в 2013 році.
Також військові обіцяють, що з кожним роком венесуельська дивізія ростиме.
Як заявила міністр оборони Венесуели Марія Мачадо, їй до рук потрапив розроблений військовими "План Сукре", в якому описано, як протягом року перетворити діючу армію країни в добре організовані партизанські загони.
Якщо до 2013 року чисельність венесуельських партизан, згідно плану, повинна складати мільйон чоловік, то до 2019 року влада розраховує перекваліфікувати в партизани до двох мільйонів чоловік."

Немає коментарів: