четвер, 21 листопада 2013 р.

Варіант кидалова при інтернет-купівлі

Ось що пише знайомий колега:
Може вже всі в курсі такого варіанту кидалова, але мої знайомі, що "попали" просили попередити спільноту.
  1. Десь в Інтернеті "X" продає товар "А", і оплата, наприклад, на карту Приват.
  2. "Нехороший дядя" "Y", десь в Інтернеті дає оголошення, що продає товар "Б" (ціна один в один рівна ціні товару А), але для оплати даються параметри карточки Приват з пункту 1
  3. Чесний покупець "Z", оплачує "привабливий" товар "Б", і переводить гроші, що вказав продавець товару "Б", тобто на карточку з пункту 1.
  4. Чесний продавець, отримавши гроші на свою картку відправляє товар "А", куди скаже "покупець"
  5. Чесний покупець, не отримавши товару, робить претензії власнику картки з п.1
  6. Якщо продавець товару "А", ніяк не авторизував того кому він віддав чи відправив товар (типово а нащо, гроші ж поступили), то попадає в трудну ситуацію.
Проблема в тому, що просять відправити товар без авторизації, наприклад -  "підійде хлопець і забере", а товар віддають, бо ж основне, що гроші за нього отримали - то яка проблема віддати кому скажуть?
У випадках передачі з авторизацією, той, що отримує товар, є найнятий в агентстві "заробіток в Інтернеті". І, отримавши товар, передає його "якомусь хлопцеві, який його найняв".
Мобілки, на які реєструють акаунти, 2-3 дні в мережі і все. IMEI перепрошитий.
Як застрахуватися від таких шахраїв? - Дуже просто. Шляхом отримання товару післяоплатою через оператора доставки. Переплатите 3% за товар, проте будете певні, що вас не "кидануть". А якщо "жаба душить" платити 3% - тоді нехай вам помагає Біг :)

Немає коментарів: