суботу, 7 березня 2009 р.

План дій Громадян України в умовах загрози виживанню їх самих та України

Я тут, виходячи з власного розуміння та життєвого досвіду, трохи накидав драфт попереднього елементарного плану дій громадян на випадок повної ж..., соррі, анархії, або зовнішньої агресії. Це лише, підкреслюю, попередні дії, спрямовані на дві речі:
  1. убезпечити свої сім'ї, рідних та близьких
  2. сформувати місцеві оперативно-тактичні групи (про підготовку та подальші дії цих груп тут нічого не говориться. Це я далі спробую накидати і виставлю також для загального обговорення).
Грубо кажучи, цей текст - це спроба чітко, простими словами порекомендувати людям що в першу чергу слід їм робити і як діяти в умовах майбутньої ж..пи. Щоби вони не піддалися хаосу, не почали без толку метушитися і не посилювали загальний бардак. Цим вдасться зменшити орієнтовні людські втрати приблизно на 30-50% в порівнянні з абсолютно не підготовленими людьми.
Я спеціально в деталі не заглиблювався. Це вже має бути ініціатива самих груп та їх командирів, виходячи з місцевих умов та конкретної ситуації.

Погляньте, будь-ласка, і покритикуйте/поправте мене.
-------------------------------------------------------------------

1. Вже зараз необхідно формувати групи по 6-10 і більше (але не варто більше 15-20. Краще тоді розбитися на кілька груп) надійних, прекрасно знайомих між собою родичів, близьких та друзів. Але в жодному випадку не невідомих, чи погано знайомих один одному людей!
Відповідальність та контроль покладається на ініціаторів створення групи.

2. Провести збори групи, на яких обрати авторитетного «командира» групи і його «заступника». Вибори командирів проводяться консенсусом всіх членів групи на основі професійних та людських якостей кандидатів. В подальшому на командирів лягає обов’язок подальшої координації дій всіх членів своєї групи і міжгрупових зв’язків.
Відповідальність та контроль покладається на всіх членів групи.

3. Всі члени групи надалі зобов’язані категорично і вчасно виконувати всі накази своїх командирів (це не значить, що командир – самодур. Він може і навіть зобов’язаний попередньо брати до уваги думку всіх членів групи. Проте його слово – останнє, вирішальне і подальшому обговоренню не підлягає).

4. Кожному члену групи вже зараз точно знати що робити (погодинний особистий план) в перші три доби після часу «Ч» , щоби не посилювати загальний хаос і «не попасти під ноги/роздачу шаленому натовпу». Наприклад, кожному члену групи відводиться 1-2 доби на:
4.1. Збір самих необхідних та цінних речей і переміщення (індивідуально, або в складі своєї групи) своїх сімей/рідних/близьких в безпечне місце (до родичів в далекому селі, за кордон і т.п.). Перед цим вже мати продуманий список речей і точно знати місце передислокації родини (завчасу домовитись з господарями)
4.2. Домовленість з членами сімей про види та періодичність зв’язку на випадок відмови мобільного та фіксованого зв’язку
4.3. «Консервацію» власних домівок (перекрити воду, газ, електрику, щільно закрити всі двері та вікна)
4.4. Після цього взяти все необхідне (див. наступні пункти), самостійно відбути на основну, чи запасну базу (місце зустрічі членів групи) і доповісти командирам групи про своє прибуття
Відповідальність та контроль покладається на індивідуального члена групи.

5. Кожному членові групи мати напоготові (для негайного пакування в рюкзак) індивідуальний набір для виживання та групових оперативно-тактичних дій:
  • рюкзак, або речовий мішок
  • сухпай на 3 доби
  • запальничка, сірники (в водонепроникній упаковці)
  • запасний комплект одягу та взуття, рукавиці
  • туалетні прилади, дзеркальце
  • індивідуальна аптечка (бинти, вата, йод, жгут, активоване вугілля, обезболююче, жаропонижаюче, антибіотики, серцеві препарати, спирт)
  • документи
  • міцна мотузка, ніж, шило, голка з ниткою
  • ложка, миска, кружка
  • мисливська та інша зброя і набої до неї
Відповідальність та контроль покладається на індивідуального члена групи.

6. Вкрай бажано на кожну групу мати:
  • лікаря відповідної спеціалізації (ще краще досвідченого фельдшера – вони універсальні)
  • вантажні автомобілі, або позашляховики в кількості, достатній для перевезення групи (із запасом пального)
  • 1-2 компаси та 1-2 біноклі
  • 2 комплекти топографічних карт передбачуваного місця оперативних дій
  • 2 лопати
  • 2 сокири
  • 2 двохручні пилки
  • напилок та/або рашпіль
Відповідальність та контроль покладається на командира групи та/або його заступника.

7. Визначити та довести до відома кожного члена групи місце (базу) та час оперативного збору групи. Мати кілька запасних місць збору, про які мають знати всі члени групи, і ніхто крім них.
Відповідальність та контроль покладається на командира групи та/або його заступника.

8. Домовитись про види та періодичність зв’язку всередині групи на випадок відмови/відключення мобільного та фіксованого зв’язку (хто кого повідомляє «по ланцюжку», або через кур'єра).
Відповідальність та контроль покладається на командира групи та/або його заступника.

9. Вкрай бажано командирам груп, не розкриваючи їх кількість та склад, попередньо навести тісні знайомства з патріотично налаштованими службовцями (керівництвом) місцевих військових частин та/або силових структур та узгодити з ними можливі спільні дії (та можливу допомогу в матеріально-технічному забезпеченні), спрямовані на захист життя населення, підтримання порядку та територіальної цілісності України

Примітка: про конституційний лад та нинішню владу спеціально нічого не говориться. Інакше доведеться виконувати накази ставлеників нинішньої олігархії і отримаємо «Майдан-2». Сподіваємось та покладаємось виключно на себе та свої сили.

Відповідальність та контроль покладається на командира групи та/або його заступника.

Головна мета всіх цих попередніх заходів:
1. Максимально убезпечити сім’ю, рідних та близьких кожного члена групи від можливого негативного впливу зовнішньої ситуації
2. Мати сформовану і максимально можливо забезпечену оперативно-тактичну групу, готову до подальших дій, виходячи з будь-якого розвитку ситуації. Мова йде про:
  • захист життя місцевого населення
  • збереження правопорядку на підконтрольних територіях
  • збереження територіальної цілісності України

Примітка:
час «Ч» характеризується або повним паралічом влади, котрий супроводжується рівнем «важкого» криміналу (вбивства, грабежі, мародерство), який вже просто унеможливлює усталене мирне життя пересічного громадянина, або актом зовнішньої агресії.

Немає коментарів: