суботу, 24 вересня 2011 р.

Українська Православна Церква Покрови Діви Марії в Інгольштадті (Баварія)

Отримав вчора цікавого листа. Приведу його тут повністю (лише контакти на відправника не буду публікувати, бо поки-що не маю дозволу на це).
--------------------------------------------------
Доброго дня, пане Олеже!
Трохи знаю Вас по "Майдану", тому хочу переслати Вам цей матеріал. Можливо, Вам також буде цікаво.
Нещодавно дізналася про таку нашу українську церкву - Українську Православну Церкву Покрови Діви Марії в Інгольштадті, в Баварії. Царські Ворота - Український Герб! Зараз ця церква потребує підтримки і допомоги. Як Ви знаєте, у Німеччині, зокрема, у Баварії, після війни перебувало дуже багато українців, серед них - інтерновані військовики, ціла армія без держави. Також було і чимало видатних українців - письменників, вчених, священиків, багато з них залишилось там жити, до нашого часу збереглися деякі могили. Всі вони боролися, страждали за вільну Україну. Це є також наша українська історія. Ми маємо про все те якомога більше знати.
А Ви тільки подивіться на цю унікальну храмову ікону Покрови Діви Марії. Хто таку де бачив? Як дізнатися про неї більше? Багато що можна з неї прочитати. Думаю, що це ікона часів УНР (1918-1919). Вона відображає Покрову Божої Матері над Соборною Україною: під її правою рукою правобережна Україна, собор Святого Юра, можливо, конкретні постаті Максима Залізняка, Івана Гонти, Івана Богуна, під лівою - Лівобережна Україна, Софійський собор, можливо, Сагайдачний, Мазепа, Дорошенко. Серед козацьких прапорів бачимо жовто-блакитний прапор УНР.
16 жовтня в УАПЦ в Інгольштадті - Храмове свято. Мрію поїхати. Мусимо так діяти.
До речі, там є Ваші гарні земляки. Туди можна розробити екскурсії своєрідного паломництва українців. А поблизу - Мюнхен, де похований Степан Бандера, Новий Ульм, де спочивають Іван Багряний, Наталія Полонська-Василенко, Анатолій Дублянський...
На все добре!
З повагою
Надія Музичук
23.09.2011
(Будапешт)

Немає коментарів: