пʼятницю, 30 листопада 2012 р.

Фронтовик 2-ї світової війни: “Передайте Тягнибоку, я за нього.. я не туди стріляв”

Неможливо спокійно дивитися на це відео...
Порівняйте старого справжнього солдата з добре вгодованими товстопикими 60-літніми НКВДистами-КГБшниками, "вєтєранами вайни" (2-а світова закінчилась ще до їх народження) з "іконостасом на груді", котрі позасідали у всіх 5-тиколонних "ветеранських" організаціях і вкрай вороже відносяться до України та її справжніх героїв.
Або з відомим піда.., соррі, шісткою ФСБ, українофобом Вадіком Калєснічєнкам, 1958 року народження, в котрого, за його словами, "атєц сгарєл в танкє во врємя вєлікай атєчєствєннай вайни" :).

На YouTube під цим відео написано:
УВАГА! Товариство, ми віднайшли дідуся. За нашою порадою, він відкрив собі приватний картковий рахунок у банку.
НОМЕР РАХУНКУ: 5211537319234030 (Приват Банк)
Дідусь: Скалевський Микола Іванович. ІНН:1158906178.

14 коментарів:

Олег Гринчук сказав...

Допоміг дідусю, наскільки зміг.
Допоможіть і ви по можливості.
Бо більше нІкому допомогти цьому зраненому старому солдату. Уркам-москалям він точно не потрібен.

Unknown сказав...

видел этот сюжет где-то с месяц назад. Дедок молодец. А пР говорит, что им 226 голосов мало

Ivan сказав...

Привіт, пишу з такого приводу.

Знайшов вашу статтю інтервю дідуся Скалевський Микола Іванович, ми побачили на днях його нове відео в Одесі як він чекав на Порошенка, та хочемо йому допомогти. Нас багато, чи маєте ви якиїсь контакт з цією людиною або знаєте когось хто може нам допомогти?

буду дуже вдячний за допомогу.

Олег Гринчук сказав...

Доброго ранку, Михайле.
На превеликий жаль більше ніяких даних щодо цього дідуся Миколи, не маю :(
Може через ветеранську організацію "Спілка ветеранів" спробувати його знайти? Сьогодні в 16:00 буду на нараді в нашому Рівненському відділку "Спілки ветеранів", то запитаю в керівництва чи зможуть вони допомогти.

Ivan сказав...

Ми створили групу, для його допомоги, хлопці із Одеси шукають вже його, при можливості допоможіть і ви. Чекаю на відповідь.

Олег Гринчук сказав...

Ех... ситуація в мене така, що все, що я можу на даний момент, то це розповсюдити дану інформацію поміж друзів та знайомих із проханням допомогти :(.

Але як саме? Є якийсь актуальний банківський рахунок? Чи ще дійсний той, який вказаний у моєму записі?

Ivan сказав...

тільки є банківський рахунок той що ви вказали, та багато хто не вірить чи це точно його дані. хочемо його побачити вживу і так надати допомогу.

Олег Гринчук сказав...

Михайле,
все детально розповів нашому обласному керівнику "Спілки ветеранів".
Згідно його слів він має добрий контакт на одеського колегу. І попросить його також зайнятися пошуками пана Миколи.

Це, на жаль, все що мені нині доступно.

Всі особисті фінанси я вже давним-давно вклав у різні волонтерські проекти на благо наших воїнів. Зараз разом із родиною просто молюся Богу і прошу "хліба насущного сьогодні".

jack сказав...

також хотів би допомогти йому, відпишіться як будете мати якісь його контакти або надійних людей через яких можна передати гроші

Олег Гринчук сказав...

Хлопці, друзі, колеги...

Як тільки щось взнаю - негайно повідомлю.

Unknown сказав...

є інформація, готовий допомогти

vitalik сказав...

Доброго Вечора якщо буде якась інформація про дідуся дайте знати будь ласка хочу доєднатися до всіх не байдужих допомогти йому
http://vk.com/idctax
http://vk.com/andrew_lviv

Катерина сказав...

Прошу усіх не гарячкувати і залашити цього дідуся у спокої, адже він просто заробляє гроші. У контакті була створена тема https://vk.com/dopomoga_skalevskui, де описується остання історія зустрічі з цим дідусем. У фейсбуці є тема "Помощь ветеранам Одессы", де можна знайти схожу історію пошуків і розчарувань, але за 2013 рік. На одеському форумі теж можна знайти цю історію. З форуму приводжу наступне: "Вот официальные данные из нескольких источников. Скалевский Николай Иванович - 1931 года рождения и запись в свидетельстве об инвалидности у него такая: "выдано бессрочно в результате ранения в детстве в период боевых действий в годы Великой Отечественной войны". Как Вы понимаете - на момент начала войны ему было 10 лет и информация про статус «ветеран ВОВ» - не подтвердилась. Про то, что он партизан – тоже нигде информации нет. Жил Николай Иванович в собственном доме в селе Виноградари Раздельнянского района, а в 2007 году дом продал и переехал в Одессу. При этом стал активно требовать во всех инстанциях квартиру в городе на льготных условиях. Только в мэрии с 2007 года от него поступило 17 заявлений. В период с 2007 по 2009 год был зарегистрирован в БФ "Дорога к дому", а с 2009 года – в Департаменте социальной защиты в центре регистрации бездомных граждан. С 05.07.2007 года поставлен на квартирный учет в льготную очередь в Приморской районной администрации. По состоянию на 01.01.2011 его № 64. По состоянию на 01.01.2012 - №51. Как видите – информация по некоторым направлениям в корне разнится". В його історії більше питань, ніж відповідей і багато плутанини, але головне одне - йому є де жити, йому хтось допомагає, він не голодує і не бідує, але дуже хоче власну квартиру у центрі Одеси і швидко.

Олег Гринчук сказав...

Ах$єть!
Просто ах$єть :(((

Ну що ж... як то кажуть, у мене совість чиста. Щиро хотів допомогти і допоміг наскільки міг. А все інше нехай буде на совісті того, хто зловживав людською допомогою. Бог йому суддя.