пʼятницю, 12 червня 2009 р.

На днях побували скромним колективом в Рівненському зоопарку :)

Власне сабдж. 6-го червня. Разом із своїм синочком Андрійком та друзями (Сашком та його гьорлфрендою Ірою :). Побродили, втикаючи на звірят та гадів, випили по 2 бляшанки пива, постріляли в тирі зі старих як світ і роздовбаних "воздушок", покатали Андрія на каруселях та інших атракціонах, купили йому велику надувну кульку (котра шикарно та голосно вибухнула на зворотньому шляху в маршрутці), під кінець завалились в зоопарківську кафешку і ковтнули ще по 100 горілочки під батери з червоною ікрою, ну а потім нарешті роз'їхались по хатах.
Окрім, власне, території зоо відвідали ще "Верховну Раду" - окреме приміщення з тераріумами та серпентаріями. Там окремий вхід, як і належить Верховній Раді, і слід купляти окремі квитки, щоби подивитися на "депутатів". Нижче увазі читачів пропонується невелика фотосесія (деякі фотки з "Верховної Ради" робилися через брудне скло, тому їх якість "не дуже", звиняйте).

Ондатро та живі шашлики 8-)

Самочка льови зі шматком м'яса (кілограмів на два мабуть) на кігті, і мій Андрійко на фоні кемела.

Рись. Елегантна, шикарна і кльова рись.
"Все совсем как у Бианки, только очень страшно нах,
И все белки на деревьях при погонах и штанах" /(С)/

Кобилко. Вірніше, кінь Пржевальського, котрий жує рельсу (я вже про нього писав ось тут), соррі, травинку :). Він же посміхається (задоволений після того, як пожував).

Архаровець та Андрюха в тіні дерев (Андрюха сфотканий здалека, ми якраз з Сашком та Ірою пиво за столиком пили).

Лама - живий багатофункціональний девайс індіанців, котрі проживають на території гірської системи Анд (Чилі, Болівія, Еквадор, Аргентина etc).

Велика амурська кісо. Там не ввійшло в кадр її тигреня (на лівій фотці в лівому нижньому куті тільки трішки лапу видно), річницю народження котрого святкували в зоопарку цієї весни (здається). Тоді якусь програму непогану для малечі придумали та організували. Ті, хто був, говорили, що досить непогано та цікаво було.

Дві не менш кльові, проте за розмірами менші, кісо: пантера (чорна, спить) та леопьорд.
Леопьорд мені сподобався особливо (бо пантера постійно харю топила, як той дємбєль, і ні разу навіть не поворухнулася, не говорячи вже про муркання :)).


А це прикольні великі дикі коти під назвою коти-сервали. В натурі великі! На фотці добре не видно, але реально вони ненабагато менші за гепардів. Пам'ятаю також, що на табличці з кліткою було написано, що жеруть вони все підряд, аж до невеликих антилоп включно! І ніразу не вегетаріанці. Наш зоопарк їх тільки недавно отримав від когось (по обміну, здається, а може в подарунок - не пам'ятаю).

Прекрасний та вихований гриф (мені він чомусь завжди нагадував або інтелігентного власника похоронного бюро, або елегантного диригента симфонічного оркестру) та не менш солідний пугач (запросто своїми баньками вночі може налякати не лише дитину. А ще як пугукне щось - то просто ховайся... :)).

Ггггг. Добре розвиваюча уяву дитяча гра "полічи лемурів" (ми всі так і не змогли точно порахувати скільки їх там є в тому клубку, котрий до того ж постійно ворушився) та артист-пелікан (нє, ну натюрліх спеціально позує на камеру, ото вже Боярський...)

Вийшли з основної території зоо і забезпечили Андрія атракціонами (ота зелена кулька і вибухнула в маршрутці :)):

Ну і, придбавши квитки, пішли у "Верховну Раду". Відразу наткнулися на алігаторів (чи може кайманів - не пам'ятаю) та купу різних зміюк: від удавів, пітонів та анаконд до отруйних королівських гадюк.


Ну а далі вже фоткав все підряд: тортіллу, ігуан, ще якихось прикольних ящірок, лемурів в солярії, королівського чорного скорпіона, тарганів-янкесів та ін.. Тут викладую лише частину з цих фоток.



А це, до речі, дві різні мангусти (підвид мангусти-сурікати :). Одна тащиться під лампою - (солярій собі влаштувала - мабуть самець. Я ще придивлявся, чи нема там поряд з ним 0,5 якого-небудь "Старопрамена"), а друга якраз рисувалась на камеру і намагалась щось у нас випросити - 100% самка.

Ну і наостанок, як вже й писав, зайшли в "зоогендель" на 100 грамів горілки з батерами із червоною ікрою 8-).

А вже після такого аперитиву розбрелися собі по домівках.

Немає коментарів: