четвер, 4 лютого 2010 р.

Увага - кидали! Не ведіться на подібні речі!

У відповідь на моє попереднє звернення прийшов сьогодні мені наступний лист:
------
from Центр Занятости
sender-time Sent at 7:09 AM (GMT+03:00). Current time there: 8:10 AM.
reply-to c-entr.autoreply@mail.ru
to Oleh Hrynchuk
date Thu, Feb 4, 2010 at 7:09 AM
subject Re: анкета для ООО "R-uchka" mailed-by mail.ru
Здравствуйте! Вас приветствует, ООО "R-uchka"!
Сборка шариковых ручек на дому по всей Украине и России.
Ведется постоянный набор людей собирающих ручки в домашних условиях...
Будем рады видеть Вас нашим сотрудником!
Всю необходимую информацию для получения работы, Вы можете найти, посетив наш сайт:
http://r-uchka.narod.ru/ - Раздел, условия работы! По вопросам трудоустройства пишите в отдел
кадров, E-mail: ruchk . a . kadry @ yandex . ru !
С Ув. Администрация, ООО" R-uchka"!
------
Я, було, думав, що моєму безробітному братові це могло б стати хоч якимсь підробітком. Але вирішив пошукати відклики в Інтернеті про цих "комерсантів". І ось що нарив :). Була й інша інформація такого ж гатунку, але вистачить і одного прикладу. До речі, на українських сайтах, присвячених пошукам роботи (типу job.ua, ukrjob.ua, job.ukr.net, job.bigmir.net), від оголошень з цієї лавки (правда, під різними іпостасями) аж в очах рябить!
Думаю тепер - написати про цих ахтунгів в мєнтуру, чи дохлий номер (нафіга мєнтурі всякою фігнею собі голову забивати... Вона давним-давно вже "нас не береже", а "рєшає" якісь свої питання)?
Народ, не ведіться на подібні речі! Або принаймі перевіряйте інформацію в Інтернеті. Шукайте відгуки, аналізуйте...
------
(Додано 05.02.2010 о 10:15 ЕЕТ)
Зверніть уваги на каменти до цього запису. Там я вислювлюю думку, що в Інеті реально нема пропозицій по роботі вдома. Але мені Влад звернув увагу на те, що слід чітко заявити, що це мається наувазі некваліфікована робота (типу збирання ручок, чи передрук текстів)! А реальні та чесні пропозиції для таких занять як веб-дизайн, програмування, кваліфікований переклад,
професійне написання статей і т.п. звичайно можна знайти! Тут я не сперечаюсь ні разу.

10 коментарів:

Олег Гринчук сказав...

Таки стуканув представнику МВС України в Російській Федерації Кобернику Максиму Володимировичу. Побачимо що буде. Мабуть нічого, бо звернення по e-mail нічим не регламентуються і спокійно можуть бути переправлені в /dev/null :)

Олег Гринчук сказав...

Після детального аналізу оголошень про роботу вдома зробив для себе однозначний висновок: пропозицій в Інтернеті щодо реальних можливостей роботи вдома НЕ ІСНУЄ. Всі пропозиції на цю тему - або піраміда, або лохорозвод.
Риторичне запитання - а чому б мєнтам не взятися за цих шахраїв? Це ж пряма та очевидна стаття КК! І планові показники собі б поправили... Але питання, як зазначив, риторичне. У них немає на це часу.

Vlad сказав...

Олег, я бы не был столь категоричен. Существуют специализированные сайты для фрилансеров (odesk.com и т.п.). Мои друзья достаточно успешно работают там сами, либо через посредников. Естественно, это относится к "нормальной" работе, по которой у человека прокачан скилл: программирование, переводы, работа с данными, мультимедиа. А предложения по "сборке ручек", "обработке электронной почты" давно уже воспринимаются как фоновый шум

Олег Гринчук сказав...

2Vlad: звичайно, що я не мав наувазі віддалене програмування, чи там веб-дизайн з професійним перекладом! Мова йшла саме про некваліфіковану працю. Недостатньо чітко виразився, визнаю. Соррі. Зараз поправлю.

Alla Montytska сказав...

Олег, привіт!
Досить непогані оголошення є в газеті "ОГО". Я там дві роботи знайшла в свій час і до сьогодні працюю.

Олег Гринчук сказав...

2Alla Sokolova: Дякую, Аллочко, за пораду. Треба буде купити та подивитися, бо в брата вже аж башня їде без роботи :-/

Анонім сказав...

Хе-хе, а я попалась на это :))
Олег, вы писали, что пожаловались "защитникам", есть какой-то прогресс по этому вопросу??, просто интересно.
Я не обеднею на сто гривен, но ведь попадаются люди которые действительно нуждаются, вот что обидно.

Олег Гринчук сказав...

2Анонім: на жаль ні. Жодної відповіді. Моє звернення пішло, немов у чорну діру. Хоча сподіватись по великому рахунку було наївно, бо мєнти в нашій країні давним-давно вже не займаються тим, чим їм належить займатися згідно законів, а вирішують свої особисті майнові питання і навіть самі є бандитами/гопниками. Стосовно України забудьте про будь-яку правову державу, моя Вам порада. Розраховуйте виключно на себе та свої сили/можливості. Цим Ви вбережетеся від багатьох розчарувань. Зробіть як я - купіть собі зброю, набої до неї, домовтеся з відповідним хорошим інструктором (можу порадити, якщо потрібно), навчіться стріляти/захищатись, будьте завжди готові до будь-яких несподіванок і буде Вам дзен :).

Vlad сказав...

Еще один способ кидания - "набор текстов". Вам высылают CD с исходниками, но за него требуется внести депозит (! detected), поскольку "многие берутся за работу и не делают". Контора - один в один с ООО "Ручка", типа в подмосковном городе, с отсканированным свидетельством о регистрации на сайте. Косит под солидный издательский дом, на сайте даже есть книжки, скопи...ные у других издательств. "Черный список" подобных контор при желании можно найти в инете, основные приёмы работы у мошенников, как правило, неизменны.

Олег Гринчук сказав...

2Vlad: Ja-ja, naturlich! Коротше, пропозицій реальної непрофесійної роботи (НЕ фрілансером програмування, чи едіторства, а набору текстів, сортування файлів на дисках, чи збирання ручок) в Інеті нема і навіть не варто її шукати.