четвер, 4 липня 2013 р.

Помираюча від раку людина написала 10 порад, як жити і не боятися смерті

...Отже, десять порад, які дає Райт за підсумками своїх роздумів перед загрозою неминучого кінця:
  1. Не витрачайте своє життя на роботу, яку ненавидите. Життя занадто коротке, щоб жити тільки ввечері й у вихідні.
  2. Якщо у вашому житті трапляється щось погане, з чим ви не можете впоратися, — спробуйте до цього пристосуватися. Битися головою об стіну — справа марна.
  3. Якщо вам здається, що ви можете щось змінити, намагайтеся це зробити, підходьте з різних боків. Постарайтеся зрозуміти суть проблеми, і тоді ви зрозумієте, що з нею можна зробити.
  4. Немає "хороших" і "поганих" рішень. Якщо ви зробили щось, як вам здається, неправильно, отримайте з цього урок, щоб наступного разу вчинити правильніше. Ви ж не знаєте, як у кінцевому підсумку все може обернутися, а сидіти і сумувати — марна трата часу.
  5. Не жалкуйте про минуле — ви все одно не можете його змінити. Живіть зараз. Але не одним моментом — він занадто короткий. Зараз — це невеликий відрізок часу, що включає трохи минулого, трохи майбутнього і даний час.
  6. Попросіть вибачення у того, кому, як ви вважаєте, ви могли заподіяти біль. Ви не досконалі, навіть не намагайтеся прикидатися, просто визнайте відповідальність за чиїсь страждання.
  7. Будьте відкритими для різних ідей якомога більше. Не виключайте для себе інші можливості.
  8. Намагайтеся ніколи не втрачати почуття гумору, хоча це, звичайно, не завжди можливо.
  9. Carpe Diem... Іншими словами, ловіть момент!
  10. І остання порада: не бійтеся смерті. Якщо ви не боїтеся смерті, то ви не будете боятися взагалі нічого з того, що може "підкинути" вам ваше життя.

1 коментар:

Unknown сказав...

Шкода, що розуміння ЗМІСТУ життя приходить надто пізно ...