суботу, 1 січня 2011 р.

"КвазіАмазонівський" cloud computing сервіс в Україні

Недавно поцікавився, чи існує в Україні провайдер послуг cloud computing типу Amazon'івських веб-серісів EC2 та S3.
І вивели мене колеги з UANOG на київську компанію Ekvia, котра, хоча й не тотально подібна до Амазону, але виглядає так, що на даний час за типом та якістю стоїть (в Україні) найближче до нього.
Виявляється, в цій компанії працює Олексій Акулов, старий "інтернетчик", з котрим ми давно "віддалено" знаємось. І котрий із задоволенням відповів на ряд моїх фахових запитань. То я йому ще й клієнта перспективного підігнав :). Котрий лишився настільки задоволеним якістю та функціоналом даного типу сервісу, що аж прокоментував цей сервіс в мому блозі і спеціально зазначив, що рівень "послуг" цинічного невихованого хам'я (деяких працівників рівненського УАРНету) навіть поруч не валявся в порівнянні з послугами датацентру Ekvia.
Якщо хтось плануватиме вибрати компанію Ekvia в якості партнера - поспілкуйтеся спочатку з Олексієм. Там багато нюансів і приємних сюрпризів є, про які не написано на сторінках їхнього сайту. А Олексій вам про них розповість.

1 коментар:

Doctor Virt сказав...

Олексій Акулов -- один з засновників дата-центру "Волі-кабель" який є один з найкращих (якщо не найкращий) дата-центрів в Україні. Мені вдалося поспілкуватися з Олексієм десь через рік після початку роботи того дата-центру (до речі сам вже років п'ять тримаю там свій приватний сервер). Вразило поєднання професіоналізму з майже дитячим ентузіазмом :-) "Хотілося зробити все по справжньому, так як треба" -- так, або приблизно так сказав Олексій. Ні краплі не дивуюся його успіху в Ekvia.
Дмитро Черкасов