середу, 11 травня 2011 р.

Розборки з "госканторами" окупаційного режиму. Зокрема обласним управлінням та районним відділом земельних ресурсів.

Як вже неодноразово писав (тут, тут і тут), справа з отриманням моїм татом державних актів на право власності на земельні ділянки, отримані татом в спадщину від моєї покійної бабусі (татової мами), не просунулася ні на йоту. А навпаки, мені сказали, що навіть відсунулася до рівня березня ц.р. (районний відділ земресурсів став вимагати ще якісь інші довідки, виставляти нові рахунки і вимагати їх оплати без будь-яких гарантій вироблення документів! нє, ну ви чули колись про таке?!).
То я нарешті спромігся тупо накропати і зареєструвати заяву на ім'я начальника обласного управління земельних ресурсів С.Богатирчук-Кривко і одночасно звернутися до приватного адвоката в справі правильного формулювання звернення в органи прокуратури (і отримав позитивну відповідь. Тобто, адвокат береться за справу. Я ще прикину свої можливості, і якщо все буде ОК, то, мабуть, ще додатково пообіцяю хоч якусь премію за кожного звільненого з роботи, а ще краще посадженого підараса, винного в цій бодязі).
Ось заява на ім'я начальника обласного управління земельних ресурсів (може комусь знадобиться):
----------------------------------cut here--------------------------------------------------------------------

Начальнику головного управління Держкомзему
у Рівненській області п. С.К.Богатирчук-Кривко
громадянина України Олега Богдановича Гринчука, 
що проживає за адресою .......................................
тел.:........................................................................

Заява

1. Преамбула
Мій батько, Богдан Євгенович Гринчук (1942 р.н.), що проживає ....., отримав у 2008 році у спадок обійстя (хату з двома присадибними земельними ділянками 0,1500 га та 0,0121 га) після смерті своєї мами (а моєї бабусі), що підтверджується свідоцтвом про право на спадщину за заповітом (див. додатки до заяви).
Державні акти на обидві земельні ділянки були виготовлені на прізвище Надії Василівни Гуц, моєї покійної бабусі. При оформленні права власності мого батька на спадщину ці акти були нотаріально завірені.
Через деякий час після вступу в право володіння спадщиною батько захотів продати обійстя (хату з обома земельними ділянками). І з'ясувалося, що державні акти на земельні ділянки мають бути заново виготовлені на його ім'я.
07-08.02.2011 року батько уклав дві угоди з приватним підприємством “Рельєф Плюс” (код ЄДРПОУ 35368492; юр. адреса: вул. Коперніка, б. 40-А, м. Рівне, 33001) в особі його директора Юнусова Юрія Сабіровича:
  1. угоду №ТД031 від 07.02.2011 на розроблення технічної документації із землеустрою,
  2. додаткову (до угоди №ТД031 від 07.02.2011) угоду від 08.02.2011 “На розроблення Технічної документації із землеустрою щодо складання державного акту на право власності на земельні ділянки”.
В рамках цих угод батько передав в ПП “Рельєф Плюс” необхідний пакет документів та їх копій для уможливлення виконання приватним підприємством договірних зобов'язань.
2. Ситуація на сьогодні
  1. До сьогоднішнього дня державних актів на право власності на обидві земельні ділянки батько з невідомих причин не може отримати. І ніхто із працівників ПП “Рельєф Плюс” не може назвати хоча би орієнтовну дату їх виготовлення, посилаючись на перманентні зміни в процедурі оформлення актів всередині державних органів (управлінні Держкомзему в Рівненському районі, головному управлінні Держкомзему по Рівненській області).
  2. Батько абсолютно не знає на якому етапі нині перебуває справа з виготовлення державних актів на право його власності на обидві земельні ділянки, якою ж насправді згідно законодавства є ця процедура і якими є граничні терміни її завершення.
  3. Потенційні покупці обійстя, дивлячись на таку ситуацію, відмовляються продовжувати перемовини і купувати обійстя.
  4. Довідка з БТІ на саму хату (витяг з реєстру прав власності на нерухоме майно для відчуження, котрий необхідний для оформлення угоди купівлі-продажу), за котру свого часу батько заплатив немалі гроші (як для своєї 800-гривневої пенсії), давно втратила чинність, оскільки дійсна лише протягом 3-х місяців з дня видачі.
3. Суть заяви
Прошу роз'яснити і у відведений Законом України “Про звернення громадян” термін дати мені офіційну письмову відповідь щодо наступного:
  1. На якому все ж таки етапі нині перебуває справа з виготовлення державних актів на право власності мого батька, Богдана Гринчука, на вищезгадувані земельні ділянки? Коли (вкажіть, будь-ласка, конкретну дату) будуть виготовлені ці акти?
  2. На котрій із трьох сторін:
1. приватне підприємство “Рельєф Плюс”,
2. управління Держкомзему у Рівненському районі Рівненської області,
3. головному управлінні Держкомзему по Рівненській області
лежить відповідальність за затягування справи з оформлення та видачі моєму батьку державних актів на право власності на земельні ділянки?
  1. Виходячи із відповіді на попереднє питання, яка із сторін мусить компенсувати затрачені батьком кошти на довідку БТІ “Витяг з реєстру прав власності на нерухоме майно для відчуження”, котра втратила свою чинність через бюрократичну тяганину? Мова про компенсацію інших втрат (в т.ч. моральних) поки-що не йде.
Також залишаю за собою право звернутися до відповідних органів прокуратури за фактом халатності та неналежного виконання державними органами своїх функцій, що спричинило матеріальні втрати та значні моральні страждання мого батька.

4. До заяви додаю копії наступних документів:
  1. Свідоцтво про право на спадщину за заповітом
  2. Витяг про реєстрацію в спадковому реєстрі
  3. План меж та кадастровий номер земельної ділянки 0,1500 га з відміткою нотаріуса
  4. План меж та кадастровий номер земельної ділянки 0,0121 га з відміткою нотаріуса
  5. Договір №ТД031 з приватним підприємством “Рельєф Плюс” від 07.02.2011 на розроблення технічної документації із землеустрою
  6. Додаток №1 до Договору №ТД031 від 07.02.2011 (Протокол погодження договірної ціни на виконання робіт приватним підприємством “Рельєф Плюс”)
  7. Додаток №2 до Договору №ТД031 від 07.02.2011 (Кошторис робіт)
  8. Додаткова угода від 08.02.2011 до Договору №ТД031 від 07.02.2011 “На розроблення Технічної документації із землеустрою щодо складання державного акту на право власності на земельні ділянки”
  9. Додаток №1 до додаткової угоди від 08.02.2011 (Протокол погодження договірної ціни на виконання робіт приватним підприємством “Рельєф Плюс”)
  10. Акт здачі-приймання виконаних робіт за додатковою угодою від 08.02.2011
  11. Додаток №2 до додаткової угоди від 08.02.2011 (Кошторис)
  12. Рахунок-фактура від ПП “Рельєф Плюс” № СФ-0000069 від 08.02.2011 “Оплата геодезичних вимірювань” на 758,00 грн.
  13. Квитанція № 780840013 від 08.02.2011 про оплату послуг приватного підприємства “Рельєф Плюс” на 758,00 грн.
  14. Квитанція № 780840014 від 08.02.2011 “Комісія за прийняті платежі від населення” на 5,31 грн.
06 травня 2011 р.                                                              Підпис: ______________ /О.Б.Гринчук/

Немає коментарів: