середу, 30 березня 2011 р.

Все та ж бодяга з продажем садиби покійної бабусі

Два місяці тому вже писав про сабдж. Тобто про неможливість виробити необхідні документи для продажу садиби покійної бабусі, отриманої татом в спадщину після смерті його мами (а моєї бабусі).

Протягом приблизно року мій батько (а з нового 2011 року вже й моя Ольга, бо в батька немає фізичних сил), постійно переробляє документи на спадщину (документи власне на продаж виготовляються біля півроку). Зокрема із середини грудня 2010 року ніяк не може виробити акт про право власності на земельну ділянку, що разом із старою хатою дісталася йому по смерті його мами. Перед смертю бабуся довго відкладувала із своєї мізерної пенсії гроші і таки виробила цей акт (але на себе, бо ж іще була жива!), гадаючи, що батьку буде легше потім вступити у володіння спадщиною. Проте виявилось, що батьку таки слід платити нове бабло і виробляти новий акт. На себе. Майбутньому покупцеві садиби також доведеться платити бабло і виробляти цей акт на себе... Кругообіг бабла в природі, да.

Відведені законом терміни прийому/видачі документів нахабно та цинічно не дотримуються. З 15-го грудня 2010 року справа батька не просунулася ні на йоту! Із земельно-кадастрово-реєстраційних гадючих кубел постійно йдуть усні відмазки "для зручності громадян створюємо єдине вікно, нема світла, поламався комп'ютер, нема рахунків з казначейства, нема процедури...". Письмову відповідь ніхто, зрозуміло, надати не бажає. Це якийсь жах!

Дана ситуація була вже недавно описана в одному з чисел газети "Експрес", де вказувалося, що таких нещасних, як мій батько, в Україні назбиралося біля 2,5 мільйонів!

В зв'язку із таким станом речей вже двоє реальних покупців відмовилися від придбання садиби, оскільки їм ніхто не може сказати точну дату виготовлення необхідних для продажу документів. А бідний батько не може забезпечити себе хоча би більш-менш нормальними продуктами харчування, бо не може продати своє майно!

До всього того довідка з БТІ на саму хату, без котрої неможливий продаж садиби, вже двічі втрачала термін придатності (3 місяці). А її виготовлення коштує геть немало для батька, пенсія котрого складає 800 грн. Хто компенсує батьку вартість цих довідок, термін придатності котрих постійно вичерпується не з його вини?!

Ми з дружиною також вже опустили руки, бо на місці (в Рівному) абсолютно неможливо розібратися і знайти кінці від кого ж залежить вирішення даного питання, або на кого подати до суду/в прокуратуру.

Хочу знати наступне: оскільки ситуація в правовому полі не вирішується, то кого конкретно, горіти їм вічно в пеклі, слід прибити бітою, немов скажених псів, за настільки цинічне відношення до людей? Бо все ж не хочеться, щоби постраждали невинні люди.

P.S. На форумі Держкомзему моє запитання "доколє?!", звісно, не пропустили. Хтось би сумнівався... Тамошні мудаги взагалі не відповідають там на жодні запитання людей, але хоча би пропускали їхні повідомлення.

Немає коментарів: