вівторок, 15 березня 2011 р.

Укрсучнародна творчість :)

Ось в цій статті вичитав нове прислів'я: "Спасибо жителям Донбасса за президента п.дараса!" :)
Ага. Низький їм уклін. Хоча imho несправедливо було би нарікати лише на "житєлєй Данбасса", коли безрідних хахлів в Україні - біля двох третин. Якщо вже Мотрин монастир в Холодному Яру отак просто віддали КГБістським попам-сатанистам з т.зв. "масковскаго патріархату", то про що може йти мова... Ось, будь-ласка, цитата: "Тепер тут знову – монастир, а в Троїцький церкві, відновленій за малюнком Тараса Шевченка, править УПЦ МП. Тут можна купити багато російських релігійних книжок. Мотря, яка похована біля церкви, стала у них називатися Мотроною.
Цікаво, що у 1037 році, коли будували монастир, не було ні Москви, ні тим більше московського патріархату. Іпатіївський літопис Москву згадує вперше лише у 1147 році, а московський патріархат був визнаний православним світом лише в 1589 році. Тепер у козацькій церкві співають "многая лєта" Кірілу (Гундяєву)."
Та й альтернатива єнакієвському уркагану була більш ніж сумнівна. А якщо відверто, то за всіма цими "політєгами" (за вельми невеликими, я б сказав одиничними, винятками) давно гілляка плаче.

Розбрелись конфедерати 
По Польщi, Волинi, 
По Литвi, по Молдаванах 
I по Українi; 
Розбрелися та й забули 
Волю рятувати, 
Полигалися з жидами, 
Та й ну руйнувати. 
Руйнували, мордували, 
Церквами топили... 
А тим часом гайдамаки 
Ножi освятили. 

"Гайдамаки" /(С) Т.Г. Шевченко/