неділю, 13 березня 2011 р.

Фаховий коментар нового Закону України "Про захист персональних даних"

Набрів на чудову просвітницьку статтю "широко відомого у вузьких кругах" правника-професіонала пана Олександра Северина, знайомого багатьом по ніку "Sean" на Вільному Форумі громадсько-політичного сайту "Майдан", правовим радником котрого пан Олександр віддавна і є. На громадських засадах, еге ж.
Вельми рекомендую для ознайомлення. Щоби убезпечити власні вуха від чергового їх обвішання провладними ахтунгами-$ідерами густими гирляндами італійських спагетті.
А для лінивих скажу в двох словах квінтесенцію суті: прийнятий Закон, при всіх його недоліках, є достатньо прогресивним і не означає заборону на "...збір та зберігання персональних даних державних службовців і політиків – у тому обсязі, котрий є розумно необхідним для оцінки діяльности конкретного чиновника на державній посаді, її відповідности законам, дотримання антикорупційного законодавства тощо чи то для здійснення усвідомленого електорального вибору..."
Так що сподівання високопоставлених ахтунгів та іншої наволочі, котра спить і бачить в даному Законі ширму для прикриття своїх брудних "дєлішек", є безпідставними.
Ще важливе положення статті пана Олександра - цей Закон не можна розглядати у відірваності від  двох інших важливих законів: Закону України “Про інформацію” в редакції від 13.01.11, та Закону України “Про доступ до публічної інформації” від 13.01.11.

Немає коментарів: