неділю, 13 березня 2011 р.

А це ще що за хрєнь?!

Сабдж. Тіпо, нагла інспекція ввела додатковий щомісячний вид звітності для всіх СПД. Перша подача такої форми звітності має відбутися до 20 березня ц.р..
Ніби-то на перший раз мінімальна сума штрафу за ненадання такої заповненої форми - 510 грн. Повторно - 1020 грн.. Тому хоча зараз по Україні спостерігаються "разброд і шатаніє" в самих наглих інспекціях, але сцикуни стверджують, що краще таки подавати порожні форми, ніж взагалі не подавати.
Глибинна суть всіх цих форм звітності - кожна з них надає розрахунок зароблених коштів та податків, але по різній методиці. А нагла інспекція вичисляє контрольні суми, і якщо вони не співпадають - плати штраф в залежності від модуля різниці :).
Щось не доганяю... Якщо це справді так, то доведеться елементарно відстрілюватися. Бо ця шобла не заспокоїться, доки або не відновить кріпосне право, або не ляже в сиру земельку/повисне на сухій гілляці.

4 коментарі:

Олег Гринчук сказав...

Таки да. Ось народ вже другий місяць виє на офіційному форумі податківців.

Riko сказав...

Так. до 20 березня. Дзвонили у податкову - рекомендують здавати пустишки.

П.С.
В рейтингу "Простота оплати податків" видання Doing Business , Україна займає 181 місце з 183 країн.

Олег Гринчук сказав...

Маю сподівання, що всі ці януковичі-азарови-ющенки-тимошенки-... всі до єдиного вічно горітимуть в пеклі, падли непотрібні.

Riko сказав...

У продовження теми. Факт з проф. життя Азарова.

У свій час, "пан" Азаров був головою Податкової. Житя підприємцям не давав. Чого стоїть указ, за яким підприємці мають оплатити ПДВ на півроку вперед, точно вгадати яку суму, а якщо не вгадають (усі звичайно) платити величезні штрафи.

----

Зі-слів знайомої, податкового інспектора при Азарову:

"Да, нам так і казали при виписуванні документів на перевірку підприємств. Настоновка точна - з АТ та ТзОВ мін. 16 000 грн. штрафу, з ПП 6000 , з ФО без ПДВ 1200 , з звичайних ФО-СПД на свій розсуд. Я звільнилась через 8 місяців. Інші просто приходили і говорили - знайдіть похибки самі, щоб ми не шукали. А зараз ця гниль Міністр!"

Є цікава книга - "Атлант розправив крила", у ній є указ №289. Видно з нього наші можновладці і черпають закони.

Указ №289

http://ua-businessclub.org/index.php?s=&showtopic=1608&view=findpost&p=6274