середу, 8 травня 2013 р.

Так були т. зв. "Переяславські Угоди", чи це вигадка?

Послідовно зустрічав у різних авторів (посилання на слова Вохи Крупського-Лєніна, а також одне із інтерв'ю В. Суворова з посиланням на якогось вельми високопоставленого совєцького дженераля КГБ) лише те, що справжні "Переяславські Угоди" (а не "Бутурліновська підй.бка") - ніібаца секретний документ. Настільки, сцуко, секретний, що його в жодному випадку не можна публікувати/показувати. Бо якщо покажуть/опублікують - то всьому СССР, і взагалі планеті Земля, негайно прийде білосніжно-невідворотна жопа.
----
То що, все збігається? Виявляється, що цих угод про "возз'єднання" просто не існує. Натомість були якісь домовленості про конкретну військову допомогу одних іншим "ЗА БАБЛО". А згодом москалі тупо "кинули" Бе-Ікса, від котрого взяли чимало бабулєсів за свою "військову поміч" проти поляків (БХ - Богдан Хмельницький. Бе-Ікс - так ми його у Львові називали, будучи тинейджерами старшого віку :)).
Ну, як відомо, "договір з москалями коштує ще менше, ніж папір, на котрому він написаний" /(С)/. Це вже, хвала Господу, відомо усьому світові.

2 коментарі:

Doctor Virt сказав...

Олеже, я в не меншому шоці від того, що це для багатьох відкриття саме зараз. Адже вже тривалий час існує купа цілком серйозної літератури, де все, пов'язане з тією Радою "розкладено по полицях" (див., наприклад, оцю книжку: http://store.obreey.com/ukr/books/1813840 -- я "дізнаватися" почав з неї). Да і як могло бути інакше, якщо після Ради, що була у 1654 р., була україно-московська війна 1658-1659 з битвою під Конотопом, та й російсько-шведська війна, де українці були на боці шведів. Ні фіга сєбє, "воз'єднання" :-))

Олег Гринчук сказав...

Дякую за посилання!
Я про "возз'єднання" взагалі мовчу, оскільки (ти тут цілком вірно, Діма, пишеш) жодного возз'єднання ніколи не було. А була нескінченна серія війн більшої, чи меншої інтенсивності між Московським царством та Україною.
Ми сімейством енергійно та із задоволенням сповідуємо "зелений туризм" по Україні. І досить давно маємо в планах організацію ряду тематичних поїздок по найбільш видатних місцях московсько-українського військового протистояння. Розділених по періодах. Як от, наприклад, 1918-1922, 1932-33, 1939-1963.
Як правило, перед тим, як кудись прибути, я відшуковую та роздруковую для наших туристів різні цікаві історії, пов'язані з цим місцем. Щоби їздити "зряче" і розуміти що колись тут, чи там відбувалося.