вівторок, 31 грудня 2013 р.

Переможці конкурсу проектів українського Хакатону

Власне сабдж.
Взагалі-то "хакатон" - це “хакерський” марафон серед ІТ-фахівців, які збираються у команди для вирішення проблем за допомогою ІТ-технологій. Але в даному випадку - мається наувазі ініціативна група (неформальне об'єднання) ІТшників, маркетологів, дизайнерів та ін. "біляІТшних" людей, що сформувалися Євромайданом. Ці люди прагнуть надати громадянському суспільству зручний ІТ-інструментарій, котрий би пришвидшив, допоміг та спростив реалізацію суспільних проектів.
Можливо, хтось також бажатиме приєднатися до даної діяльності... я от подумую з якими ідеями можна туди "попроситися", чи до яких ідей приєднатися.
І поки-що на думку приходить лише стара ідея організації консультативного центру підтримки впровадження Open Source софта типу FrontLineSMS, BBB та ін. подібного. Причому акцент робиться не на сам софт (кому потрібен будь-який, навіть найкращий у світі софт, якщо невідомо яку конкретну задачу він розв'язуватиме), а на оптимізацію відповідних бізнес-процесів. Причому "фішка" мала би полягати в синергії:
  1. якісної аналітики (в т.ч. фінансової),
  2. професійного проектного менеджменту,
  3. загальнодоступності та дешевизни відповідного Open Source ПЗ.

Немає коментарів: