середу, 23 червня 2010 р.

Вельми рекомендую подивитися по українському телеканалу "Культура" фільм “Отамани Холодного Яру”

Прес-реліз №526
Фільм “Отамани Холодного Яру”
Одним із символів боротьби українців за свободу є Холодний Яр.
Хмельниччина, Коліївщина, “Чигиринська змова”, “Таємна дружина”, селянські повстання в добу Першої російської революції – все це передісторія Холодноярської організації початку ХХ століття. І творилася нова збройна сила на тих же землях, у тих же селах, містечках і містах, що й Коліївщина: в Медведівці, Мельниках, Буді, Жаботині, Білозір’ї, Смілі… Не дивно, що московські окупанти називали Холодноярську організацію “чєм-то вродє пєтлюровской “Запорожской Сєчі”.
---------
26 червня о 20.30 на телеканалі “Культура” відбудеться прем’єра нового фільму Романа Коваля – “Отамани Холодного Яру”. Повтор проти ночі на 27 червня – о 1.30, та недільного ранку 27 червня – о 9.30.
Режисер Олександр Домбровський. Оператори Сергій Бондаренко, Василь Глинчак, Сергій Губенко, Валерій Лебідь, Максим Маковей, Володимир Мощинський. Текст читає Сергій Архипчук. Використано пісні гурту “Хорея козацька” (художній керівник Тарас Компаніченко).
--------
Отамани Холодного Яру не боялися вмерти за Батьківщину, навпаки, вважали за честь загинути на полі бою. Тому й пам’ять про них не згасла.

Немає коментарів: