понеділок, 26 липня 2010 р.

Впору заводити на цьому блозі новий тег "полювання" 8-)

Сабдж. Бо сьогодні отримав мисливський квиток (тобто посвідчення разом із карткою мисливця). Заповнив заяву, оплатив три рахунки загальною вартістю 68 грн. 40 коп., пройшов інструктаж, здав екзамен (тест із 24-х запитань) і все.
Отже, віднині я є повноправним мисливцем 8-).
Звичайно, що вбивати тварин я маю намір лише в крайньому випадку, Тобто при гострій необхідності. Наприклад, при неможливості прогодувати сім'ю іншими методами. Що з огляду на певні обставини об'єктивного характеру не можна виключити на 100%.
--------------------- Offtopic on -----------------------------------------
Звісно, дивитися крізь рамку прицілу на безневинних диких тварин - приємного мало. Куди бажанішими були би інші, відверто ворожі цілі, котрі колективно й поодинці довели Народ України до скотського стану, зубожіння і ще й обложились зі всіх сторін законами про захист себе, улюблених. Наївні ублюдки... Ніби-то після настання "великого П" хтось стане звертати увагу на їхні пацаваті закони, прийняті "під себе" :)
Спеціально роблю примітку, що написане вище є виключно оціночним судженням, я нікого ні до чого не закликаю, свято дотримувався, дотримуюсь і в найближчому майбутньому планую дотримуватись сцикливої статті 109 КК України "Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади" 8-). Але я також добре знаю і з ентузіазмом прагну виконувати зокрема Статтю 60 і Статтю 65 Конституції України, котрі відповідно гласять:
  • Стаття 60 "Ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази. За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність."
  • Стаття 65 "Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України".
Тобто одним із обов'язків громадян України є рішуча відсіч (в т.ч. фізичним шляхом) всім тим уркам (в першу чергу "государєвим сатрапам"), котрі своїми злочинними розпорядженнями, наказами, діями, чи бездіяльністю посягають на незалежність та територіальну цілісність України, цинічно та нахабно порушуючи самими ж прийняту Конституцію. І якщо падлюки роблять це з викликом, єхидно, не зважаючи на неодноразові мирні попередження громадських організацій та "пересічних" громадян (що більше нагадують голос волаючого в пустелі), то залишаються лише методи фізичного впливу, як до худоби. Це єдиний аргумент, до котрого політбляеліта ще прислухається. Проста констатація факту: вила, сокира, гілляка, паля, "червоний півень", автомат Калашникова - цього вона боїться просто до всрачки.
--------------------- Offtopic off ----------------------------------------

6 коментарів:

yurecl сказав...

Вітаю пане Олеже з вступом в ряди мисливців. А чи не поділитесь детальнішою інформацією як це зробити, де ознайомитись і вивчити питання для тестів та скільки часу це оформлення займає ? Сам я вже більше року озброєний, але ще не мисливець :-)...

Олег Гринчук сказав...

Привіт-привіт :). Дякую! Але куди вже детальніше... Я imho абсолютно вичерпно описав всі дії та їх послідовність. Хіба що повторю:
- йдете в місцевий держкомітет по мисливському господарству. Для Рівненської області - це будинок кантори "Рівнеліс"
- заходите у відповідний кабінет і просите бланк заяви. Заповнюєте його
- заносите назад (якщо ви прописані в обласному центрі. Якщо в якомусь районі - мусите попередньо поставити на заяві підпис та печатку районного головного мисливцезнавця)
- вам дають три рахунки на заг. суму, здається 62, чи 63 грн і кажуть де їх оплатити (я оплачував в ощадкасі. Разом з комісійними каси обійшлося у 68 грн. 40 коп.)
- повертаєтесь, показуєте квитанції
- вам далі все розказують (коли приходити на лекції, і коли буде екзамен). Мені "повезло" все вирішити в один день 8-). Як саме - соррі, не скажу, бо це не моя таємниця 8-)
- при собі обов'язково мати паспорт, довідку про ідент. код, копії цих документів і посвідчення на зброю, якщо вона є

Ото й все.
Якогось підручника по підготовці до екзамену я не знаю і не цікавився 8-). Вся потрібна інформація доводиться до відома на лекціях.

yurecl сказав...

Дякую за вичерпну відповідь !
Саме цікаве міститься у "Мені "повезло" все вирішити в один день 8-). Як саме - соррі, не скажу, бо це не моя таємниця 8-)". Думаю може і мені повезе. І ще одне - Є якийсь термін дії у посвідчення мисливця ?

Олег Гринчук сказав...

Я й так розповів більше, ніж знав :))). Щорічно за ~12 гривень (10 + 1,70) слід купувати контрольну карточку. Вам все скажуть з перших вуст, не переживайте.
Ви також могли би погуглити фразу "закон україни про полювання", і Вам було би першим же рядком запропоновано відповідний Закон "Про мисливське господарство та полювання", з якого можна взяти багато цікавого та корисного. ось наприклад, я зараз побачив, що в цьому законі міститься більшість (якщо не вся) інформація, винесена в екзаменаційні тексти.

yurecl сказав...

Дякую ! Було цікаво почути про все це від практика, а то у нас в державі не все те, що на папері відповідає стану речей у житті :-).

Олег Гринчук сказав...

Нема за що. Бажаю успіху в отриманні паперів!