вівторок, 4 вересня 2012 р.

Маю враження, що 99,9% сортів пива в Україні засноване на хімічних добавках

Я вже пару днів як задумався над одним питанням.
Маю сильне відчуття, що в нинішнє "звичайне" пиво сиплють якусь х..ню, котра викликає звикання. Типу як в собачі, чи котячі корми.
Непрямі підтвердження маю вже два:
  1. Власний досвід. Бачу, що з недавніх пір в мене появився якийсь нездоровий потяг до цього "пива". Хоча раніше такого не було зовсім. І його смак мав би викликати лише відразу!
  2. В якійсь місцевій рівненській газеті зовсім недавно читав скаргу фермера, котрий вирощує хміль. Він скаржився на те, що жодні пивзаводи зараз не купують натуральний хміль! Натомість обходяться якимись порошками. І лише маленькі пивоварні (типу волинського "Павлівського", чи тернопільського "Опілля") виготовляють пиво на основі старих добре відомих рецептів із гарантовано натуральними складниками.
Отже, вольовим зусиллям категорично відмовляюся від всяких "Чернігівських", "Оболоней", "Перших приватних броварень" та іже з ними. Товариш підказує, що бердичівські сорти пива також скурвились. Тому заношу їх в access-list (deny section) також.
"Так лучше голодать, чем что попало есть..." /(С) Омар Хайям/

6 коментарів:

Arthur Butz сказав...

Насправді, в багатьох сортах пива застосовують не солод, а карамелізований (кукурузний) крахмал, або її ще називають мальтозною патокою. Нічого поганого в цьому немає, адже дозволяє чітко регулювати міцність пива у великих партіях. В той же час солод набагато дорожчий і його якості залежать від року, погодних умов, хоча він надає пиву більш виразний смак. Але й пиво з ним є чи не вдвічі дорожчим.
Втім, напевне, якісь ферменти для прискорення дозрівання пива додають, можливо якісь консерванти. Проте вони пишуть про це на етикетках.
А те що сировина надходить вже переробленою у порошку - солод, дріжджі, хмель, патока - можливо, але це не значить що це якась синтетична ненатуральна сировина.

Олег Гринчук сказав...

Не готовий та й не маю бажання з Вами дискутувати, оскільки не володію в достатній мірі предметом і опираюся виключно на власні суб'єктивні відчуття (смак та інша органолептика). Котрі "до справи не пришиєш" :).
Але все ж, як і писав, утримаюся від всіх цих ширпотребівських пив.
Питиму добре "Павлівське" та "Опілля" з максимальним терміном зберігання 7 діб. Набагато більше довір'я маю до них.

alexandr.tsarenko сказав...

А еще обидно то, что действительно качественное пиво небольших региональных пивзаводов просто не пускают в крупные торговые сети.
Найти его можно лишь в некоторых киосках и мелких магазинах, в более-менее крупных супермаркетах в основном представлены только оболони-славутичи-черниговские...

Олег Гринчук сказав...

Саша, точно таку саму ситуацію спостерігав особисто ще в кінці 90-х в Чехії. Там також основні вендори "Gambrinus", "Staropramen", "Plzen Urquel", "Krusovice" та 3-4 менших (типу "Velvet", "Mestan") заграбастали 99,99% ринку. А винятково смачні пива маленьких пивоварень (їх тоді, здається, було біля 26,000) були доступні лише по селах, де вони розташовані.
Але на відміну від нашої ситуації в Чехії маленьким пивоварням держава виплачувала значну компенсацію, котра допомагала утриматися їм на плаву і радувати своїм винятково смачним продуктом і громадян, і гостей Чехії (хто знав куди треба їхати :)).

Riko сказав...

Я написав відповідь на Ваш допис, сподіваюсь, вона задовільнить Ваші запитання на рахунок сьогоднішнього пива.

http://indev.org.ua/2012/09/19/3/

Олег Гринчук сказав...

2Rico: Вельми дякую! Тепер зрозуміло що за шмурдяк випускає вся ця зажерлива сволота :(((
В ОАЕ передбачена смертна кара за свідоме виготовлення недоброякісних продуктів. І це прекрасно! Але наша продажна уркаганська депутанська плєсєнь пролобіює випуск та упаковку любого гівна для населення.