неділю, 2 вересня 2012 р.

Цікава стаття на тему "За кого ж все-таки голосувати"

Власне сабдж.
Зверну увагу на ось оце:
"№8 Політична партія Українська Національна Асамблея. Чи не єдина партія в списку, яка має цілісну ідеологію. Але з грошами і шансами на перемогу якось не склалося. Та і відчувають себе хлопці на виборах, наче не в своїй тарілці. Якби українці зголосилися зробити виборчий флешмоб і «втіхаря» наштеркати УНА відсотків 5% голосів, в Раді було б кому захищати українську мову з кулаками біля трибуни. А то і взагалі з калашем. Думаю, не один виборець про таке мріяв. Тож проголосуйте за УНА один раз, а все інше зробить УНСО (та, що без Шкіля)"

4 коментарі:

Руслан сказав...

А як Вам свіжий допис на цьому ж блозі?
(маю на увазі http://polianskiy.blogspot.com/2012/09/blog-post.html)

Більшість із положень крутяться у моїй голові десь зо два роки... навіть "друга республіка", щоправда, без назви...

От тільки з економічною моделлю хлопці перемудрили, намагаючись зоригінальничати - те що у нас 21 рік відбувається, зовсім не капіталізм.

Олег Гринчук сказав...

Гм. Якщо чесно, то не дуже мені сподобалась ідея. Якось би "відділити мухи від котлет"...
Наприклад, прийде негайний піз.єц, коли на виборах надати право 10-15 голосів кожній багатодітній матері-циганці. Ви ще не були на нашому крайньому Поліссі? Побувайте. Прозрієте :)

Програму консервативної партії я собі трохи інакше уявляю.

Щось на зразок:

Конституція:

10 заповідей Господніх + гарантії їх дотримання ВСІМА членами соціуму + сувора кара за їх порушення + мінімум втручання держави в життя громадян

Податковий кодекс:

Максимум на 3 сторінки А4 + кількість податків для громадян - не більше 3-х. Краще один.

Поліція:

Виключно муніципальна

Армія:

Професійна в складі ПВ, ППО та 2-3-х аеромобільних бригад + прекрасно підготовлене ополчення на зразок Швейцарії/Ізраїлю.

Форма устрою - унітарна президентсько-парламентська республіка. Ніяких, сцуко, федералізмів! Автономію Криму - відмінити!
Президент - мінімум повноважень представницького характеру + право розпуску парламенту. Право імпічменту преза - виключно народним референдумом.
Парламент - виключно законодавча діяльність згідно заздалегідь прийнятої всенародним референдумом програми.

Ще продумати противагу відцентровим силам, бо коли надати великі права місцевим органам влади, то є небезпека появи регіональних князьків/феодалів, непідзвітних нікому.

Щось таке...

Руслан сказав...

Ну, так, багатодітні голосувальниці - це тупість. Забув про них згадати у коменті, а дописати полінувався.
Але якщо ввести "доходно-майновий ценз" - то вони відпадуть, а особливо - згадані Вами циганки та поліщучки.

Під "доходно-майновим цензом" маю на увазі відсіювання (позбавлення права обирати і бути обраними), скажімо, 10% найбідніших і 10% найбагатших (відповідно до сплачених податків - з Вашими ідеями щодо них 100% згоден).

І за нагадування про УНА дякую. Про них ЗОВСІМ забув...

Олег Гринчук сказав...

Голосуватиму, мабуть, за УНА.
Я й сам раніше забув про них. І схилявся до "Собору". Тепер - УНА, і ніхто інший. Трохи знаю кількох людей звідти (з верхньої частини списку). Енергійні та конкретні люди, патріоти України, бійці!