понеділок, 2 вересня 2013 р.

В останній день літа сходили на гриби

Повертаючись достатньо злим після полювання в суботу 31 серпня (так і не знайшов в зарослях очерету та осоки підстрелену качку, хоча шукав її більше години, "нарізаючи" кола, квадрати та діагоналі по пояс у воді :( ), вирішив заскочити в сосновий ліс ("на Пеньки", як кажуть в Суську), щоби трохи заспокоїтися та подивитися, чи не пішли вже врешті-решт гриби.
І невзовзі знайшов два невеликих боровики, котрі росли просто отак от прямо посеред хвої.
Далі набрів ще на місцину, з якої "взяв" ще штук десять піддубців. А згодом - ще одного здоровенного боровика (на фото).
Потім ще походив хвилин 20, але вже нічого не знайшов. Тому поїхав додому (до тещі) і похвалився здобутком перед рідними (вони якраз перебирали картоплю надворі). Кратопля негайно була накрита брезентом, і всі миттєво зібралися до лісу.
В лісі втрьох (я, Андрійко та теща. Моїй Олі в той день конкретно не везло, а може просто був не її день) назбирали штук 30-35 боровиків із коричневими шапками і кілька піддубців. Сумарно вся здобич вклалася десь у два 12-літрові відра. Боровики були різної величини (з них реально великих, таких як на фото, штук 4-5) і виглядали просто супер :).
Якщо вже пішли боровики, це значить одне - і справді наступила осінь.

Немає коментарів: