четвер, 26 вересня 2013 р.

Настають складні (для здоров'я) часи

Час від часу (а далі будуть все частіше) з'являються різноманітні статті, котрі інакше, ніж "розвод лохів" я назвати не можу.
То я зараз хочу коротко (міг би й більше написати, проте всього все'дно не опишеш) сказати про власний вельми позитивний досвід боротьби із простудними захворюваннями.
Отож, універсальний засіб (котрий, втім, не можна геть бездумно натягувати на будь-який організм. Бо кожен фізичний та психотип - унікальний):

0. Чітко вирішіть для себе: а) хвороба зараз для вас вкрай небажана, і ви дійсно хочете вилікуватись VS б) ви не проти деякий час похворіти, відпочити і пожаліти себе. Це перше, з чим вам потрібно безальтернативно визначитись. Далі я все пишу з розрахунку на "вельми хочу вилікуватися ще до ранку!"
1. Відразу вольовим зусиллям сформуйте у себе добрий гумор та позитивне сприйняття навколишнього світу. Ну, як мінімум, філософське сприйняття життя. Відкинути будь-які похмурі думки та бути доброзичливим - це основне! Це не менше, ніж 85% успіху! Віруючим людям обов'язково щиро помолитися та приватно відверто порозмовляти з Господом, попросивши в кінці розмови допомоги в одужанні. Не забути спочатку попросити вибачення за гріхи і подякувати за батьківську та материнську підтримку! Можна також "поговорити" із святими, чи ангелом-охоронцем, щоби вони за вас "замовили слівце" перед Господом.
2. Ноги намагатися тримати в сухості та теплі (завжди пам'ятати про це!). Пробувати не мерзнути (особливо в сирості, чи під протягами/кондиціонерами). Це більше стосується "тепличних" та "офісних" людей. Особисто в мене всяко буває і далеко не завжди ноги в мене сухі та теплі :)
3. Коли відчуваєте потребу, "йой! мушу щось зробити для профілактики!" - не цуратися подумки змобілізуватися, припинити жалісливо шморгати носом, конкретно запевнити себе, що ви здатні здолати будь-яку хворобу і таки при можливості випити "стограм" із перцем та шматком цитрини. Перед тим прекрасно було би ще й з'їсти ложку-дві меду! Бажано не ковтаючи його, а засвоюючи через слизову оболонку рота.
4. Якщо вже конкретно відчули хворобу (підвищення температури - це 100% свідоцтво. Як і дискомфорт в носоглотці, ломота в тілі, упадок сил, погіршення настрою):
4.1. Йдіть додому! Не примушуйте себе сидіти на роботі, сіючи навкруги бацилами та вірусами!
4.2. Вдома для початку приготуйте чай з медом та/чи малиновим варенням. Нехай хвилин за 20 натягнеться та трохи охолоне, бо все-одно окріп випити ви не зможете.
4.3. Поки робите та охолоджуєте чай - напускайте у свою ванну гарячу воду (яку лише можете витримати) і залягайте в неї на стільки, скільки можете витримати. Але в жодному випадку не катуючи організм! Це вельми серйозно! - Одного разу, ще живучи в Празі, я у ванні пересидів і сам не зміг встати - добре, що товариш був у хаті і допоміг мені звідти вилізти.
4.4. Після ванни швидко випивайте "стограм з перцем" та сьорбайте вже трохи охолоджений чай
4.5. Приготувавши поруч змінну білизну (піжама, майка, теніска) лягайте спати під теплу ковдру (бажано вовняну). Вкрившися чи не з головою! Ваше завдання - максимально пропотіти (виділити масимальну кількість поту. Можна за кілька разів - для того вам і потрібна змінна білизна, щоби не лежати в мокрому. Запам'ятайте - з потом та чиряками виходить хвороба! Це не лише простудних захворювань стосується)
4.6. Вже вранці відчуватимете себе трохи змордованим, але будете абсолютно здоровим. Безсилля - це нормально. Це ви віддали певні сили (багато сил - а що ж ви думали!) боротьбі із хворобою.
5. Пересічна людина може подолати простудну хворобу максимум за один вечір та наступну ніч. Переконався незліченну кількість разів особисто.
6. Вельми добре мати завжди в хаті або настоянку воскової молі (вона порівняно дорога, але вельми ефективна), або настоянку бджолиного підмору. Це незамінні профілактичні засоби від простудних захворювань і взагалі для посилення імунітету. Схему їх прийому розповім окремо, коли хтось забажає. Там є певні моменти, специфічні для кожного організму.

Окрім того важливо ще пам'ятати, що все зі всім у Всесвіті пов'язано. І неможливо вилікувати "фізичне" здоров'я без одночасної корекції духовного/психічного здоров'я/стану. Абстрагуючись від духу, можна просто механічно тимчасово зняти фізичні симптоми, але повністю вилікуватися ви не зможете.

Немає коментарів: