середу, 8 квітня 2009 р.

Відносно дозволу використання ПБС (глушаків) на території України

Тут мені один з друзів досить інформативне посилання скинув на e-mail. Приводжу повністю цитату.
----
По поводу твоего поста в блоге см. http://www.silencer.com.ua/FAQ.html.
Выдержка оттуда:

4.В ЧЕМ ОТЛИЧИЕ ПСУЗВ ОТ ПБС, ГЛУШИТЕЛЯ, ПРИБОРА МАЛОШУМНОЙ СТРЕЛЬБЫ (ПМС), САУНДМОДЕРАТОРА?

Перечисленные термины во многом являются синонимами, и могут отражать конструктивное исполнение изделия или исторически сложившуюся у производителя номенклатуру маркировки.

Основное отличие в правовом статусе – ПСУЗВ разрешены к гражданскому обороту на территории Украины, они не относятся к категории огнестрельного оружия, являются отдельными конструктивно оформленными образцами и не входят в состав частей и механизмов конкретного вида и типа оружия (Акт экспертизы Харьковского НИИ судебных экспертиз № 2494 от 27.03.08 г.).
----

А назагал на сьогодні все правове поле щодо виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання зброї регламентується виключно інструкцією, затвердженою наказом МВС № 622 від 28.08.98 р.. Крапка. А всякі там численні проекти "Закону України про зброю" не несуть жодних правових навантажень і тупо можуть громадянами ігноруватись. До речі, найбільш імовірний для прийняття нашими депутанами проект "Закону про зброю" (прийнятий ВР в першому читанні ще бозна коли) практично злизаний з аналогічного російського. І якщо його таки приймуть, то буде "мама дорогая". А простими словами - ж$па. Проте з огляду на нинішню політбляситуацію виглядає малоймовірно, щоби в найближчому майбутньому ті поци покинули все і зосередились на прийнятті того, соррі за тавтологію, пацаватого проекту. На завершення цієї теми можу порекомендувати почитати ось тут цікавий коментар щодо нього.

До речі, ще сильно раджу скачати собі вищезгадану діючу інструкцію МВС та уважно ознайомитись з нею. Щоби знати свої права, обов'язки і як розмовляти у випадку конфліктних ситуацій з уповноваженими державними органами.

Немає коментарів: