пʼятницю, 17 квітня 2009 р.

Упс. Суд присудив власникам всесвітньо відомого піратського торрент-сайту The Pirate Bay по року тюрми + нехілий штраф :(

Осьо. Я вже згадував якось сам сайт в контексті P2P-мереж, торрентів та "протиотрути", призначеної для боротьби з тими, хто бореться проти них.
Жаль класних чувагів (хоча вони не втрачають оптимізму і прямо на першій сторінці свого сайту так і кажуть: "Don't worry - we're from the internets. It's going to be alright. :-). До речі там же є і посилання на їхню пресуху по результатам суду"). І особисто мене пробирає офігенна злість на "правообладатєлєй". Коли вже вони нажеруться, й.т.м.?! - це раз. А по-друге, самі сцуко винні. Бо тупі нах до неможливості і завзято проклацали $балом, соррі, клювом, геть усі тренди розвитку та трансформації моделей доставки контенту до кінцевих споживачів.
До речі, серед каментів до оригінальної статті Корра окрім матюгів та "потоків сознанія" онаністів-ПТУшників зустрічаються і цілком "вмєняємі". Наприклад,
Vovix | 17.04.2009, 16:45
Так называемые "правообладатели" могут посадить пару человек и закрыть пару серверов, но они не смогут остановить волну освобождения музыкантов и других людей искусства от монопольной обдираловки издателей. Диски с музыкой перестали покупать потому, что появился формат MP3; сегодня же и MP3 и другие файлы перестают покупать, потому что есть Last.fm, другие потоковые сервисы, меняется сама модель доставки музыки слушателю и тот, кто попытается вставить палку в колесо истории, будет раздавлен этим колесом, как крыса. Все больше музыкантов выбирают альтернативные бизнес-модели, позволяющие не платить >90% прибыли издателям-кровососам. И на этот свободный контент издатели уже не имеют никаких "авторских" прав.

Немає коментарів: