четвер, 30 квітня 2009 р.

Відкриття сезону (рибалка з ночівлею)

З позавчора на вчора (з 28-го на 29-е квітня ц.р.) здійснили з братом Тарасом задуманий сабдж. На наше старе місце "за селом Деражно біля труби" (так ми його називаємо).
Передумовами було те, що з кількох незалежних джерел ми мали інформацію про те, що на горох стали клювати головні. Ну а також те, що ось-ось мали би активізуватися й соми.
Одним словом, прикинули, зібралися й поїхали.
З нами мали бути ще двоє бажаючих, але в останню мить в них виникли різні обставини, котрі унеможливили їхню поїздку. Так що в кінцевому рахунку залишилися лише ми вдвох з братом.
Набрали з собою для наживки та підкормки риби:
  • росовиків (в деяких місцевостях їх ще називають росянками),
  • черв'ячків-гнойовичків (червоних),
  • маринованого гороху
  • та кукурудзи.
Задоволення від спілкування з природою, як завжди, отримали з надлишком. А ось все, що зловили на двох - це невеликий окунь, пійманий Тарасом (див. нижче :). Бо більше вудки навіть не ворухнулися. І це за майже добу часу!

Із того, що найбільше запам'яталося, - це, звичайно, холодна ніч :). Як ми взнали пізніше - в ту ніч температура повітря по Рівному (а над річкою було ще холодніше!) опускалася до +3 - +5 градусів. Думаю, що над річкою був 0 - +1. Тим більше, що зранку на траві були присутні сліди інею :). Палатка від низької температури не рятувала зовсім. Порятунок від смерті в крижаних обіймах холоду ми отримали від вогню (як досвідчені рибалки ми звечора наготували вдосталь палива, котрого нам вистачило на всю ніч).
Другим моментом, котрий запам'ятався - це атака рудих мурах на наші продукти :). Проте на природі є простий та ефективний прийом протидії - поставити всі об'єкти мурашиних атак в старе попелище. Для мурах (підозрюю, що не лише для мурах, а й, наприклад, для гадів та інших плазунів) попіл є непереборною перешкодою. Так що keep in mind.
Внизу невелика фотосесія з нашої рибалки. Оскільки "мильниці" з собою я не брав (і так речей було немало), то фотографував на камеру мобільного телефону.



А ось (нижче) фотки з холодної ночі і раннього ранку :)





Проте далі зійшло сонечко і "жить стало лучше, жить стало вєсєлєй, товаріщі!" /(С)/ :)



Оскільки далі вже робити було нічого (з огляду на повну відсутність кльову), то ми без метушні зібралися і пішли в село на зупинку маршрутки:


Все думали, чому ж це зовсім нічого не клювало. Бо риба гуляла здорово. Виверталися і коропи, і головні, і хижак гуляв нормально... Придумали лише дві можливі причини:
  • сильний східний вітер
  • закінчився виліт "подьонки". Риба просто її наїлася та переситилася. А це ж для неї делікатес.
Нічого, ми, як завжди, з оптимізмом дивимось на майбутнє і точно знаємо, що наша рибка від нас нікуди не дінеться :). А заряд енергії від спілкування з Природою з надлишком компенсував нам відсутність трофеїв.

Немає коментарів: