пʼятницю, 14 травня 2010 р.

Цікавий геополітичний погляд на Україну, Рашку, Китай та ін...

Гм... Ну і хто скаже, що думка AlexDomosedov не має права на життя? Приведу її тут повністю і без будь-яких виправлень. На мій погляд вона цього заслуговує.
---
Росія відступає на захід.
Саме так, панове. Це не навала - це відступ зі сходу через неможливість протистояти Китаю. Погоджений та узгоджений. Просто геополітичні гравці, про яких ми думали, що вони нам після 2004-го чимось зобов'язані, вирішили залишити між Китаєм та ЄС достатньо сильну країну. Для чого через тепер вже неминучу втрату Росією Далекого Сходу і не заважають їй закріплюватись на Кавказі, в Україні та Білорусі. (Складно сказати, чи вирішли їх одарити ще й Польшею, чи вона була вибита з гри просто щоб не заважала захоплювати Україну.) База підлодок в Криму - це не дурість московитів, це єдиний більш-менш швидкий варіянт зберегти підлодки, що поки що базуються на Далекому Сході. І тут вже байдуже, що в Чорному морі вони будуть замкнені під контролем НАТО. З НАТО, здається, вже домовились. Розгортання інших баз в Криму - те саме. Росіянам просто нікуди більше йти. І час, як ми бачимо, їх піджимає. Усе сказане не означає, що Захід надто засмутиться, коли ми встоїмо. Але і допомагати нам він вже не буде. Хіба що в гуманітарній сфері, і то - якщо попросимо. Тож як і з Тузлою - ми майже самі. Тільки Канада як і тоді зможе собі дозволити і різкі заяви, і різкі рухи. Що ж, встояли тоді - встоїмо й зараз. Варто тіки розуміти, з чим маємо справу. І не сподіватись на Європу більше, ніж вона того варта.
P.S. В Росії є два варіянта вирішення українського питання: згідно першого в України мають бути відторгнені Схід та Південь (з обов'язковим виходом до Придністров'я), а згідно другого, оновленого - Україна має перейти під контроль Росії уся, бо наші західні газосховища тепер мають надвичайну цінність, враховуючи майбутній перехід на сланцевий газ. Їх цінність тепер достатня, щоб заради них битися з партизанами (причому каральні загони будуть воювати під жовто-блакитними прапорами, адже збереження атрибутів незалежності нової колонії передбачаться).
Обидва варіянта мають і своїх прихильників, і свої противників. Часто їх дії заважають одні одним. Як показав досвід - з цим можна працювати.
P.P.S. Автор нікому свічки не тримав. Усе вищевикладене автору наснилось. Будь-яке співпадання з реальністю є випадковим.

Немає коментарів: