неділю, 17 січня 2010 р.

Голосування на виборах Президента України

Щойно повернувся з сабджу. В кабінці для голосування вже не думав. Бо добре подумав за останніх 2-2,5 тижні і прийняв остаточне рішення сьогодні після того, як проснувся. "На свіжу голову", тобто :).
Колись в школі, чи то в 7-му, чи то в 8-му класі, одна стара досвідчена вчителька поставила мені в чверті єдину 4-ку (зі всіх інших предметів було 5-ть). Спокійно, без крику, мотивуючи це тим, що вона вже минулої чверті "натягнула" мені "авансом" 5-ть, а я цього не оцінив і не проявив старанності у відпрацюванні виданого "авансу".
З того часу жодному зі вчителів вже не потрібно було "натягувати" мені оцінки та видавати "аванси". Життєвий урок старої вчительки явно пішов мені на користь.
Може так само задумаються хоч деякі "кандєдати" в Президенти, коли побачать, що аванси їм "лохторат" вже перестав видавати.
А взагалі сумно :(. Із 46 млн. громадян до виборів в якості кандидата не дійшла жодна справді порядна людина... Значить політичне сито явно працює в реверсі. Відсіває не мерзотників, а порядних людей. І з цим треба щось робити. Наприклад, задуматись про організацію якогось альтернативного сита.

(Додано 17.01.2010, 20:20 ЕЕТ).
Чудове логічне пояснення чому саме "Із 46 млн. громадян до виборів в якості кандидата не дійшла жодна справді порядна людина" дає Тетяна Монтян. Процитую її для лінивих:
“Саме наявність в Україні величезної кількості неформалізованого майна та порівняна легкість його привласнення шляхом зловживання владою та/або службовим становищем спонукає злочинців домагатись виборних чи чиновницьких посад у владі всіх рівнів. Саме злочинці — корупціонери, шахраї та дерибанщики — практично завжди перемагають в конкурентній боротьбі за ці посади ефективних менеджерів, готових працювати за обумовлену винагороду заздалегідь встановленого розміру на користь держави та територіальних громад. Це — об'єктивна реальність, змінити яку можливо лише шляхом підвищення відсотку формалізованого майна ;)... Отже, ніяких інших виборів, крім тих, які у нас є, в Україні бути не може, і ніхто, крім ушльопків, балотуватись на них не може апріорі. І обурюватись з цього приводу так само безглуздо, як обурюватись тим, що вода — мокра. Кожний соціум гідной своєї “іліти”, і було б дуже дивно, якщо б зірок порнобізнесу оцінювали не за розмірами геніталій та стійкістю ерекції, а за вмінням писати копм'ютерні програми чи співати колискові. Зміняться умови відбору еліт — зміняться і еліти. А поки що - “маємо те, що маємо”".

Немає коментарів: