вівторок, 2 листопада 2010 р.

"Мєнти-мєнти нєрєально крути...." /(С)/

Злий на кума (котрий із Суська. Бо я маю багато кумів) через його ідіотську покірність владній наволочі. А таких мєнтів-гайців, про котрих нижче піде оповідання, взагалі слід тупо вішати. Але розповідаю по порядку.
Отже, на минулому тижні в с.м.т. Оржів кума на мотоциклі зупиняє наряд гайців. Старший наряду - якийсь майор. Про будь-яке культурне представлення, демонстрацію посвідчення, як того вимагає закон, мова, зрозуміло, взагалі не йде. І цей майор просить кума показати талон про проходження чергового техогляду.
Кум "висідає на ізмєну", бо ТО проходив недавно, але жодного талона йому не давали. Мєнт радісний шозвєздєц починає виписувати куму-лошарику штраф. Кум просить мєнта-майора зачекати і телефонує своєму місцевому начальнику (по роботі), котрий знає всіх мєнтів. Начальник просить передати слухавку тому майору і вони 5 хвилин щось між собою виясняють. Нарешті вияснили, що в кума і не мало бути жодного талону про проходження ТО, оскільки в нього технічний паспорт старого зразка (паперова книжечка, а не пластикова картка). І в цей паспорт просто ставлять відмітку-печать про проходження ТО. І вона є на місці. Мєнт прозріває (я просто х..єю з такого нахабства!) і каже тіпа "ну добре, але я вже почав виписувати протокол і не можу псувати бланк, то давай я тобі штраф по мінімуму поставлю". І вже осоловівший від цих розборок кум погоджується! Одним словом, мєнт виписує йому штраф на 255 гривень (!), кум підписує протокол (!!) і на другий день платить ці 255 гривень (!!!). Занавіс.
Отак от із цілком законослухняного громадянина мене за цей рік перетворили в запеклого мєнтоненависника. І тепер навіть коли я буду винуватий (в порушенні Правил дорожнього руху), в житті не визнаю свою вину, а буду "йти по бєзпрєдєлу". Наприклад, в любому випадку писати в протокол (як одного разу мій знайомий зробив), що мєнт "матюкався, брудно приставав із сороміцькими пропозиціями, перебуваючи в нетверезому стані і настирливо вимагав хабаря".

1 коментар:

Олег Гринчук сказав...

Продовження серіалу "Унєсьонниє вєтром".
Під час нашої розмови з кумом підійшов його молодший син Степан. І розповів про не менш феєричний квест.
Дещо раніше його також зупинив наряд гайців (Степан їхав на своїй "Волинянці") і до.бався до тріщини в кутку вітрового скла. Запросили Степана до своєї патрульної машини і почали складати протокол про якесь порушення. Склали. Заставили Степана підписати його. А потім сказали, що "Штраф ми тобі не виписували і на перший раз прощаємо. Але більше так не роби" :). Що саме Степан там напідписував і який штраф йому не виписали - він не знає, бо копії протоколу йому на руки не дали.
То я після цієї дикої розповіді єхидно порадив Степану помалу думати про виселення з власної хати, бо можливо вона вже не його. І що нехай не мєнтам вірить на слово, а чекає на судову повістку. Отоді на судовому засідання й взнає що він там зробив і в чому власноруч з дурної голови розписався.
Одним словом просто п.сдєтс! Повний ДАІшний бєспрєдєл! І повна, кричуща правова безграмотність "звичайних" сільських жителів!