неділю, 7 листопада 2010 р.

Вже повернувся з рибалки :)

Сабдж.
Результат - щучка грамів на 400 і один "удар-схід" приблизно такої самої щучки в метрі від берега. Чітко бачив її, бо вода в стариці була дуже прозора. Рибалок було менше, ніж минулого разу, і на моє запитання (задавав не всім, звичайно, а лише кільком, котрих зустрічав по дорозі) відповідали, що ніхто нічого не піймав. Ну і традиційно помилувався прекрасною природою. Нижче - невеликий фотозвіт.

4 коментарі:

Yurecl сказав...

Добрий день пане Олеже ! сьогоджні такий чудовий день, відповідно зібрались на шашличок. Хотів Вас запитати про рецепт готування і час картоплі у фользі з салом. Десь тут зустрічав у блозі, але знайти не можу. Дякую.

Олег Гринчук сказав...

2Yurecl: Ви згадку про приготування в багатті картоплі з салом та спеціями/часником у фользі зустрічали отут :)

Рецепт простий як двері:

1. Добре вимити і порізати надвоє картоплю середньої величини (від шкірки не чистити!)

2. Почистити кілька зубців часнику. Приблизно один зубець на картоплину (дві половинки). Кожен зубець розрізати поздовж (sic!) надвоє.

3. Посолити та поперчити половинки картоплі ізсередини :) (або навіть можна замість солі використати які-небудь спеції для сала (найкраще), чи гриля (трохи гірше). Кількість солі/перцю/спецій - на свій смак, але не перебощіть. Бо якщо малувато буде - завжди можна досолити/доперчити.

4. Перекласти приправлені половинки шматочками сала півсантиметрової товщини та половинками зубців часнику (нагадую - дві половинки зубця на дві половинки картоплини). Свіже несолене сало, котре зберігалося замороженим підходить найкраще. Але якщо нема такого, то підійде будь-яке, навіть старе жовте :). Але вважайте на сіль! Бо часто сало буває вже посолене. Тоді половинки картоплі соліть менше.

5. Спрепаровані таким чином картоплини щільно замотайте у шматки фольги. Не економте фольгу! Бо краще перемотати, ніж недомотати.

6. Отримані сріблясті "м'ячики" загортайте в жар багаття. Дочекайтеся коли воно геть вигорить і залишиться лише жар. А для жару соснові гілляки/дрова не годяться. ВОни прогорають дуже щвидко, не залишають після себе жару (а лише попіл) і окрім всього виділяють море копоті/смоли. Вони годяться лише на розпал. А треба дуб, граб, береза.. Одним словом тверді породи.

7. Загорнувши в жар засікайте час на приготування - 20-25 хвилин, не більше. Бо отримаєте вугілля :)

8. За 20-25 хвилин витягайте "м'ячики" з жару (ну, спочатку один - попробуєте чи вже готовий. А потім і решту), розгортайте, наливайте, випивайте і закусюйте :)

Ця закуска йде виключно під горілку. Вино для неї категорично протипоказане.

Всім смачного та на здоров'я!

Yurecl сказав...

Дякую Олег ! все чудово получилось, майже. Один момент не врахували - картоплю почищену використали. Але все прекрасно ! Дякую за чудовий рецепт, в наступний раз використаємо його один в один ! Привіт Ровенщині з Тернополя ! ;-)

Олег Гринчук сказав...

На здоров'я! Будьте крепкі! :)