понеділок, 13 жовтня 2008 р.

Свіжий виїзд на рибалку + гриби

В останню п'ятницю (10 жовтня) вчергове був з братом Тарасом на рибалці/грибах. Ходили по наших старих місцях, про які я вже не раз писав. З практично нульовим (в матеріальному плані) результатом :). Але знову ж таки з великим мішком приємних вражень від спілкування з природою.
Оскільки світає вже пізно, то не було необхідності їхати першою маршруткою Рівне-Деражне о 05-40, а достатньо було Рівне-санаторій "Червона Калина" о 06-20.



Тарас почав рибалити зі старого місця відразу за шлюзом, а я мабуть з годину старався щось упіймати на озері (перед шлюзом) спочатку на жовту, а потім на білу "вертушку".


Хоча хижак (і то досить великий! Судячи зі сплесків - не менше 3-х - 4-х кг. Явно щука) ганяв малька що демон, в мене не було ані жодного "удару". Взагалі ніц. Плюнув і пішов до Тараса за шлюз. Поцікавився його результатом. Тарас відповів, що реально - нуль, але двічі не зміг дотягнути щуку до берега. Вдруге взагалі якийсь конкретний "крокодил" йому перекусив волосінь "сімку"!
Ще походивши вздовж берега з годину-півтори ми вирішили обійти озеро, зайти в ліс і вийти на т.зв. "стометрівку" (прямий участок річки). Внизу пейзаж по дорозі...




Наступні 4 фотки - вид, котрий нам по дорозі відкривався на санаторій "Червона Калина". Там конкретно в останній час вклалися в інфраструктуру "на воді" (замок на воді, вежі на воді, причали etc).



В лісі ми двічі напали на невеликі "родовища" опеньків та т.зв. "парадух", або по-науковому "рядовок". Див. тут і тут. Останнє посилання на "рядовку землисту" - саме те, що ми й збирали, бо їх є кілька видів (в т.ч. неїстивні).
Але набрали в загальному небагато грибів. Просто з тої причини, що нам чомусь настав облом їх збирати :).
Ну то пошкандибали на зупинку маршрутки в с. Мочулки.
Там з місцевим жителем прямо біля зупинки допили рештки мого спеціального напою "на прополісі", сфоткались на фоні відер з грибами, котрі він продавав автолюбителям, дочекались маршрутки і повернулись по хатам.









А вдома мене вже чекав "скромний" стіл, бо прийшла в гості кума, котра разом з нами недавно відпочивала в Єгипті :).


День пройшов незмінно чудово. Тепер чекаємо празник Святої Покрови (14 жовтня). Це вважається в т.ч. і церковним празником частини Рівного, котра відноситься до нашого Свято-Воскресенського Собору. На наступний день, у середу 15-го, якщо зможемо встати, то знову з Тарасом їдемо на рибалку/гриби. А в суботу 18-го жовтня зустрічаємось зі шкільними друзями. Зустрічаємось на пасіці, котра належить одному з них 8-). Отакий от в мене напружений тиждень. Ніколи навіть покурити! :)))

Немає коментарів: