суботу, 18 жовтня 2008 р.

Цікава "фішка" при проведенні співбесід з кандидатами на керівну посаду

Сьогодні прочитав на якомусь із форумів E-xecutive.Ru месидж одного з топ-менеджерів, котрий поділився сабджем. Сказав, що часто застосовує цей прийом на практиці і він є досить ефективним.
Одним словом, під час співбесіди кандидату на посаду помимо всіх стандартних питань та процедур ставиться ще й завдання знайти рішення кейсу, який являє собою реальну задачу, що стоятиме перед переможцем відбірного конкурсу. З наступним захистом (можливо, публічним. Із залученням майбутніх колег відповідного профілю та спеціалізації) цього рішення.
Що це дає? Думаю, як мінімум:
  • відфільтровує кандидатів-ламерів та кандидатів-демагогів :)
  • демонструє не лише теоретичні (бібліографічні) знання кандидата, а і його вміння орієнтуватися в практичних речах (гнучкість розуму та інтелектуальні здібності, потрібні саме для роботи)
  • надає інформацію про "сумісність" кандидата з майбутнім робочим колективом
Звичайно, даний прийом годиться не всюди, не завжди та не для всіх посад. Проте раціональне зерно в ньому мабуть таки є.

2 коментарі:

VatO сказав...

Сам многократно использовал этот прием. Работает отлично, за одним исключением - так можно проверить только специалиста - практика, но не менеджера проектов или какого другого квалифицированного менеджера. Все до единого хорошие менеджеры этот тест заваливали, хотя успешно справлялись с организацией выполнения работ по решению проблемы.

Анонім сказав...

2VatO: цікаво, а чому завалювали тест манагери?