понеділок, 21 липня 2008 р.

DLNA-compatible devices

Ну от. Прогрес потроху таки йде.
http://www.dlna.org/

Недовго лишилося чекати до широкого розповсюдження imho.
Якщо дивитися через призму комунікацій (а не, власне, end-devices, "битовухи"), то це саме той сектор ринку, котрий в термінології Telco 2.0 називається Personal Area Networks (PAN). Саме той сектор ринку, куди шалено прагнуть проникнути практично всі серйозні телекомунікаційні провайдери. Але як - поки-що невідомо.
От думаю, що, можливо, можна було би спробувати десь отак:
  1. Організувати зону покриття квартир та будинків типу хот-спотами (чи на основі якогось іншого середовища передачі даних) з гарантією якісних широкополосних каналів зв"язку (щоби вистачило broadband'у на всі кастомерські дивайси)
  2. Забезпечити для квартир/будинків наявність масиву збереження даних необхідного об"єму із контрольованим shared-доступом, розвинутими засобами AAA та квотування
  3. Забезпечити просту та зрозумілу систему управління та адміністрування цим всім зоопарком
  4. Основне - подумати над двонаправленою бізнес-моделлю. Бо теоретично зрозуміло, що дохід операторам тут можна було би отримувати далеко не лише від кінцевих користувачів
  5. Забезпечити економічно продумані, прості та зрозумілі біллінгові та тарифні політики. Без них - нікуди.
Тобто, хай кастомер купляє собі на здоров"я DLNA-compatible дивайси (ТВ та плазми, муз. центри, радіоприймачі, мобіли, прінтери etc), але не лізе (не купляє) в засоби комунікацій (Wi-Fi access points, bluetooth'и, інфрареди, модеми etc) та системи збереження даних. А усі питання комунікацій та збереження даних нехай візьме на себе SP.

Немає коментарів: