неділю, 14 вересня 2008 р.

Знайомтесь - Георгій Петрович Щедровицький

Як говорить Вікіпедія, Гео́ргій Петро́вич Щедрови́цький (народився в Москві 23.02.1929, помер 03.02.1994 в м.Болшево Московської області) — радянський філософ і методолог, суспільний та культурний діяч, організатор та ідейний натхненник школи «методологів», засновник Московського методологічного кружка.
Неймовірно обдарована людина з надзвичайно могутнім та гнучким складом розуму. Фактично довів, що школа (філософська, методологічна та прикладна основи) управління в СРСР, яка офіційно не визнавалась (мабуть з причини наявності метафізичної складової) ще довше, ніж генетика та кібернетика, анітрохи не поступається, а в багато чому й переважає аналогічні школи провідних країн світу. Хоча совкова влада завжди відносилась до нього з підозрою, а інколи й просто вороже.
З його іменем також пов'язують СМД-методологію та купу інших речей.
Його лекції були характерні тим, що завжди носили проблемний характер, не давали готових рецептів, а, скоріш, виробляли системний склад мислення слухачів, управлінців-керівників-організаторів (до речі ці терміни "організатор", "керівник" та "управлінець" за висловом Г.П.Щедровицького мають абсолютно різний зміст і в жодних випадках не можуть виступати синонімами).
Вкрай раджу більше та детальніше взнати про цю чудову, професійну, високоморальну людину. А то й познайомитися з його роботами. Впевнений - не пожалкуєте! Почати можна з вже наведеного лінку на Вікіпедію. Потім можна звернутися до ось цього ресурсу. Ну і далі по супутніх лінках...

Немає коментарів: