неділю, 7 вересня 2008 р.

Два ангели. Колосальна (в своїй повчальності) історія

Колосальна у своїй повчальності історія про двох ангелів.

Одного разу двоє подорожніх ангелів зупинилися на нічліг в будинку багатої сім'ї. Сім'я була негостинна і не захотіла залишити ангелів у вітальні. Натомість вони були укладені на нічліг в холодному підвалі. Коли ангели розстеляли ліжка старший ангел побачив діру в стіні, назбирав по підвалу шматки цегли і заклав її. Коли молодший ангел побачив це, то запитав чому. Старший відповів:
- Речі не такі, якими видаються на перший погляд.
Наступної ночі вони прийшли на нічліг в будинок дуже бідної, але гостинної людини і його дружини. Подружжя розділило з ангелами ті крихти їжі, що мало, і запропонували ангелам свої ліжка, на яких ті принаймі зможуть добре виспатися. Вранці після пробудження ангели побачили що господар і його дружина гірко плачуть. Їх корівчина, молоко від якої було єдиним доходом сім'ї, лежала мертва в хліві. Молодший ангел обурено запитав старшого:
- Як це могло трапитись? Той скупий багатій мав все, а ти йому ще й допоміг. А ця бідна сім'я готова поділитися всім що мають, а ти дозволив, щоб у них померла єдина корова. Чому?
- Речі не такі, якими видаються на перший погляд, - відповів старший ангел. - Коли ми були в підвалі, я зрозумів, що в дірі в стіні була схованка із золотом. Той господар був грубий і не хотів робити добро. Я відремонтував стіну, аби скарб не був знайдений. Коли ж наступної ночі ми спали в ліжку, прийшов ангел смерті за дружиною господаря. Я поговорив з ним і виторгував взамін господині корову. Запам'ятай, брате, речі далеко не завжди такі, якими видаються на перший погляд. Ми ніколи не знаємо всього. І навіть якщо маєш віру, тобі ще потрібна впевненість, що все, що з тобою відбувається, є на твою користь. А це зрозумієш лише з часом... Деякі люди приходять в наше життя і швидко з нього йдуть, деякі стають нашими друзями і залишаються ними довіку. Вчора - це історія. Завтра - таємниця. Сьогодення - це дар. Життя є чари, і смак кожного моменту неповторний!

Немає коментарів: